Δείτε την απίστευτη Ferrari P80/C στην πρώτη της εμφάνιση (Video)


Χρειάστηκαν 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί μία από τις πιο όμορφες και ποθητές Ferrari στην ιστορία της μάρκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/7/2019

Μία από τις μεγαλύτερες ντίβες του φετινού Φεστιβάλ του Goodwood ήταν σίγουρα η Ferrari P80/C.  Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μία από τις καλύτερες one-off προσπάθειες της εταιρίας, που εντυπωσιάζει με την σχεδίαση όσο και με τα μηχανικά της μέρη.

Βασίζεται όπως γνωρίζουμε στην αγωνιστική 488 GT3, πάνω στην οποία δούλεψαν μηχανικοί και σχεδιαστές χωρίς να έχουν έγνοια τους κανονισμούς για την συμμετοχή σε αγώνες.

το video από το Goodwood παίρνουμε επιτέλους και μία γεύση για το πως είναι "ζωντανή" και όχι μόνο στατικό έκθεμα. Μεγάλη μελέτη έχει γίνει στην αεροδυναμική του αμαξώματος με νέο εμπρος μέρος, διαφορετικό splitter και τελείως νέο diffuser στο πίσω μέρος. Το αμάξωμα είναι εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένο από carbon fiber ενώ υπάρχουν δάνεια και από την Formula 1 όπως το σχήμα Τ "φτερό" πάνω από τον κινητήρα που αυξάνει την κάθετη δύναμη.

Ο κινητήρας της συγκεκριμένης μοναδικής Ferrari είναι ο ίδιος από την 488 GT3, ο 3,9 λίτρων V8 turbo. Η ισχύς του μάλλον φθάνει ή και ξεπερνά τους 660 ίππους, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρία, όπως άλλωστε και οι επιδόσεις της. Αυτό που επιβεβαιώνεται πάντως από το video είναι ότι πρόκειται για ένα επικό αυτοκίνητο με ήχο που σε κάνει να ανατριχιάζεις. Πατήστε το play και απολαύστε την.