Δείτε την Ferrari 488 Pista να φθάνει στα 341 km/h! (Video)


H FERRARI 488 PISTA ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ, ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 340 KM/H ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/3/2020

Η Ferrari 488 Pista είναι όλα όσα θα μπορούσαν να ονειρευτούν οι φίλοι της εταιρίας καθώς βγήκε στην παραγωγή για να είναι η το γρηγορότερο αυτοκίνητο της εταιρίας στην πίστα. Βγαλμένη μέσα από την αγωνιστική εμπειρία της Ferrari, συνδυάζει το μικρό βάρος (στα 1.280 κιλά) με τον 3,9 V8 της εταιρίας να αποδίδει 720 ίππους. Οι επιδόσεις είναι συγκλονιστικές με το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,85 δευτερόλεπτα και την τελική της να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε μία 488 Pista του 2020, η οποία κάνει τις πρώτες δοκιμές της σε μία μεγάλη ευθείας 2,7 μιλίων σε ένα αεροδρόμιο της Αμερικής. Στόχος να επιβεβαιωθεί η τελική ταχύτητα, η οποία φθάνει στα 341 km/h, μόλις 1 Km/h παραπάνω από αυτήν που ανακοινώνει η Ferrari και 7 km/h πιο γρήγορη από την αντίστοιχης φιλοσοφίας McLaren 765LT.

H τελική αυτή ταχύτητα είναι ιδιαίτερα υψηλή για ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για γρήγορους γύρους στην πίστα, κάτι που σημαίνει ότι η αεροδυναμική του δεν είναι για μέγιστες ταχύτητες αλλά για καλύτερη συμπεριφορά σε πιο χαμηλές ταχύτητες στις στροφές της πίστας. Η εταιρία λέει ότι η αεροδυναμική σχεδίαση της Pista παράγει 20% περισσότερη κάθετη δύναμη από το απλό μοντέλο.

Η 488 Pista έχει ήδη δώσει τα διαπιστεύτήριά της σε χρόνους πίστας απέναντι σε πολύ φημισμένα σπορ μοντέλα, πολύ πιο δυνατά και πιο ακριβά από αυτήν. Στο video πάντως είναι καθηλωτική, ιδίως αν παρατηρήσετε πως ανεβαίνει μέχρι τα 300 km/h το ταχύμετρο (είναι σε μίλια/ώρα) και με πόση ευκολία φθάνει στην τελική της ταχύτητα.