Δείτε την Mercedes-AMG One των 1.063 ίππων στην πίστα! (Video)


Η Mercedes έβαλε την AMG ONE των 1.063 PS στην πίστα του Abu Dhabi και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

  • 7/6/2022

Μετά από πάνω από πέντε χρόνια αναμονής, η Mercedes-AMG αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο hypercar των 1.063 PS που φέρνει την τεχνολογία της F1 στους δρόμους. Η AMG ONE  με την υβριδική τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα μονοθέσια της Formula 1 θα κατασκευαστεί μόλις σε 275 αντίτυπα με κόστος που υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ για το κάθε ένα.

Η δύναμη της Mercedes-AMG One προέρχεται από υβριδικό σύστημα με πρωταγωνιστή έναν V6 turbo κινητήρα 1.6 λίτρων που περιστρέφεται μέχρι τις 11.000 rpm. Το «παζλ» όμως δεν σταματά εδώ… τέσσερις ηλεκτροκινητήρες έρχονται για να συμπληρώσουν τη ΜΕΚ και να ανεβάσουν την συνολική απόδοση στους 1.063 ίππους.

Οι δύο είναι τοποθετημένοι στους δύο μπροστινούς τροχούς και αποδίδουν 322 PS, άλλος ένας έχει "παντρευτεί" με τον κινητήρα και στέλνει 161 PS στον στρόφαλο, ενώ ο τελευταίος έχει πιαστεί χέρι-χέρι με το turbo και «σερβίρει» 121 PS.

Όλα τα παραπάνω συνδυαστικά επιτρέπουν στη Mercedes-AMG One να κινείται με δύναμη 1.063 PS που περνάει σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το project. Οι επιδόσεις που ανακοίνωσε ο κατασκευαστής είναι εντυπωσιακές. Το 0-100 km/h έρχεται σε 2.9 sec., το 0-200 km/h σε 7 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 353 km/h.

Το monocoque πλαίσιο και το σύστημα των αναρτήσεων προφανώς και έχουν στηθεί με βασικό γνώμονα τις επιδόσεις. Εντατική μελέτη έγινε και στον αεροδυναμικό τομέα όπου συναντάμε μια σειρά κινούμενων στοιχείων όπως τα spoilers στο μπροστά μέρος, τους αεραγωγούς στα φτερά πάνω από τους τροχούς καθώς και την αεροτομή.

Δείτε την Mercedes-AMG One να γυρίζει στην πίστα του Abu Dhabi: