Δείτε τις Aston Martin Valhalla και Valkyrie στην πίστα (Video)


Tα δύο supercars της Aston Martin κάνουν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στην πίστα του Sivlerstone.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/8/2019

Τα δύο πολυσυζητημένα supercars της Aston Martin έχουν κάνει μέχρι τώρα ελάχιστες εμφανίσεις, καθώς δεν είναι ακόμα έτοιμα για να δοθούν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους. Μία κοινή εμφάνιση έκαναν πρόσφατα στην πίστα του Silverstone, όπου βρέθηκαν μαζί τόσο η Valkyrie όσο και η Valhalla, σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα έστω και λίγων δευτερολέπτων.

Η Valhalla είναι μία πιο ήπια έκδοση της Valkyrie, λιγότερο hardcore από την πισταδόρικη Valkyrie. Το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί έναν twin turbo V6 με υβριδική υποβοήθηση. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ισχύς της, όμως οι φήμες θέλουν να βρίσκεται στα 1.000 άλογα. 

Η κατασκευή της γίνεται εξ ολοκλήρου από carbon fiber, κάτι που φέρνει το βάρος στα μόλις 1.350 κιλά. Η εταιρία θα κατασκευάσει μόλις 500 μονάδες από αυτές, και ήδη έχει συγκεντρώσει τις προκαταβολές για όλες. Όσο για την τιμή της αναμένεται να φθάσει στο 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν μέσα στο 2021.

Η Valkyrie είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, καθώς εφοδιάζεται με έναν V12 των 6,5 λίτρων, ατμοσφαιρικό και με υβριδική υποβοήθηση που φθάνει τα 1.160 άλογα και τα 900 Nm ροπής. Ο κινητήρας της θα μπορεί να περιστρέφεται στις 11.000 στροφές ενώ θα διαθέτει πολλή τεχνολογία από την Formula 1 καθώς έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Red Bull.

Η τιμή της θα βρίσκεται κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος του χρόνου, με τις 150 μονάδες που θα κατασκευασθούν να έχουν πωληθεί εδώ και πολύ καιρό.