Δείτε το Audi Quattro να βάζει φωτιά στoν δρόμο (Video)


Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που το Audi Quattro άρχισε να κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Κι όμως, αυτό το ξεχωριστό όχημα της νεότερης αυτοκινητικής εποχής εξακολουθεί να προκαλεί συγκινήσεις στις ειδικές διαδρομές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.
  • 16/5/2021

Πριν από λίγες ημέρες, στις 8 Μαΐου, έγινε ο δεύτερος αγώνας τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Αυτοκινήτων («European Historic Rally Championship») που έχει θεσμοθετήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται εννέα αγώνες και στον συγκεκριμένο θεσμό μπορούν να λάβουν μέρος αγωνιστικά οχήματα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και τα αγωνιστικά του Group B και Group A των δεκαετιών 1980 και 1990.

Ο συγκεκριμένος αγώνας του «EHRC» ήταν το «Ιστορικό Ράλι Vltava» και πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία. Πήρε την χαρακτηρισμό αυτόν από τον ποταμό Μόλδαβα που διατρέχει τη χώρα (και ο οποίος στην τοπική γλώσσα έχει αυτή την ονομασία, Vltava).

Στο ράλι, συμμετείχε και το ιταλικό πλήρωμα Andrea «Zippo» Zivian-Denis Piceno (φωτογραφίες), με ένα Audi Quattro, οι οποίοι ήταν και οι νικητές. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε από το εσωτερικό του οχήματος την προσπάθειά τους στην 11η ειδική διαδρομή του αγώνα.

Αξίζει να ακούσουμε τον ήχο τού κινητήρα και τον τρόπο που ο συνοδηγός διαβάζει τις σημειώσεις του, όπως και να επικεντρωθούμε στον ρυθμό που ακολουθεί ο οδηγός. Η ταχύτητα ξεπερνά τα 120 km/h πολλές φορές, ωστόσο πρέπει να θυμόμαστε ότι το Audi Quattro δεν είναι ένα σύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο, όσο καινοτόμο και αν ήταν στην εποχή του.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.