Δείτε το Citroen Ami να τρέχει στην πιο αργή κόντρα όλων των εποχών (video)


Citroen Ami, Mahindra e2o και Sinclair C5 στήνονται στην ευθεία και μονομαχούν σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη κόντρα.

  • 5/6/2022

Έχοντας βάλει στο 400άρι μερικά από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο, το κανάλι "What Car?"  αποφάσισε αυτή τη φορά να πρωτοτυπήσει και να στήσει μία κόντρα με τρία οχήματα που κατασκευάστηκαν πάνω στη λογική της αστικής κινητικότητας.

Αυτό προφανώς σημαίνει πως οι επιδόσεις τους δεν είναι το δυνατό τους σημείο και φυσικά δεν μπορούν να προκαλέσουν δέος με την «αγριάδα» τους. Ο λόγος για το Citroen Ami, το Mahindra e2o και το Sinclair C5.

Το πρώτο το ξέρετε καλά και το έχουμε παρουσιάσει εκτενώς σε μια δοκιμή που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες το είδαμε να κινείται και αυτόνομα. Πάμε όμως να γνωρίσουμε και τους ανταγωνιστές του.

Το Mahindra e2o είναι ένα μικρό ηλεκτρικό compact που εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 31 kW (40 PS) και τροφοδοτείται από μπαταρία 15.5 kWh. Η τελική του ταχύτητα φτάνει είναι 100 km/h και η αυτονομία του μεταξύ των φορτίσεων αγγίζει τα 120 km.

O «τρίτος» της παρέας είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία αφού παρουσιάστηκε το 1985. Ο λόγος για το Sinclair C5, ένα μονοθέσιο τρίκυκλο (2 πίσω και 1 μπροστά) με πεντάλ που κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 250 W και έχει τελική ταχύτητα 25 km/h!

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των τριών οχημάτων το Mahindra e2o έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή την ασυνήθιστη κόντρα. Θα μπορέσει όμως να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του και στην ευθεία;

Δείτε το video…

Πηγή: What Car?