Το «λιλιπούτειο» Citroen Ami κινείται και αυτόνομα!


Μπορεί η επαναστατική πρόταση της Citroen να μη διαθέτει air-condition και ηχοσύστημα στον βασικό εξοπλισμό, ωστόσο κατάφερε να ενσωματώσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης!

  • 23/5/2022

Ο κατάλογος με τον βασικό εξοπλισμό ενός Citroen Ami δεν είναι φορτωμένος και αυτός είναι ο λόγος που καταφέρνει να κρατάει σε χαμηλά επίπεδα τις διαστάσεις, τις επιδόσεις αλλά και την τελική του τιμή. Η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης προϋποθέτει την ενσωμάτωση επιμέρους συστημάτων και υπολογιστών που θα τα διαχειρίζονται και εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι δεν γίνεται να χωρέσουν στη λιλιπούτεια πρόταση της Citroen.

Μέχρι να εμφανιστεί μια ομάδα φοιτητών από τη Σχολή Μηχανικών ESIGELEC στο Σεντ-Ετιέν της Γαλλίας και να δουν το συγκεκριμένο εγχείρημα ως μια τεράστια πρόκληση. To project ήθελε τους φοιτητές να εφαρμόζουν ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης στο Citroen Ami και με αυτή την προσπάθεια δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό του γαλλικού τεχνολογικού οργανισμού UTAC Ceram.

Το μικρό όχημα εφοδιάστηκε με όλους τους απαραίτητους αισθητήρες το συντονισμό των οποίων ανέλαβε ένας κεντρικός υπολογιστής που τοποθετήθηκε πίσω ακριβώς από τα καθίσματα των επιβατών.

Η ομάδα της σχολής ESIGELEC κατάφερε να διαπρέψει σε 3 διαφορετικές κατηγορίες ενώ κέρδισε και το μεγάλο βραβείο για το οποίο ανταγωνίστηκε με 9 ακόμα φοιτητικές προτάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σχολή διατηρεί στενή συνεργασία με τον φορέα των δημοσίων συγκοινωνιών της Γαλλίας και έτσι δεν είναι απίθανο τα επόμενα χρόνια κάποιες από τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει να μεταφερθούν στους δρόμους μέσω των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Πηγή: Instagram/ ESIGELEC