Δείτε το εκθαμβωτικό εσωτερικό της νέας Mercedes EQS


Ένα ταξίδι στο μέλλον την άνεσης, της πολυτέλειας και της υψηλής τεχνολογίας μάς υπόσχεται το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz EQS.

  • 28/3/2021

Ένα ακόμα βήμα προς τη πλήρη αποκάλυψη της ηλεκτροκίνητης ναυαρχίδας της πραγματοποίησε η Mercedes-Benz, δίνοντας στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες φωτογραφίες από το εκθαμβωτικό εσωτερικό της πολυαναμενόμενης EQS.

Η Mercedes-Benz EQS πρόκειται να τοποθετηθεί στην κορυφή της ηλεκτροκίνητης γκάμας της γερμανικής φίρμας, αποτελώντας ουσιαστικά το alter ego της S-Class.

Κρίνοντας βέβαια από τις προδιαγραφές του εσωτερικού της, η Mercedes-Benz EQS θα κάνει το παραπάνω βήμα σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, αποκαλύπτοντας έναν νέο κόσμο άνεσης, πολυτέλειας και τεχνολογίας.

Το πρώτο πράγμα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπος κανείς στο εσωτερικό της Mercedes-Benz EQS είναι η περίφημη hyperscreen, μια συστοιχία οθονών που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια του ταμπλό.

Φυσικά από το cockpit της ηλεκτροκίνητης EQS λείπουν οι φυσικοί διακόπτες με εξαίρεση εκείνους που συναντά κανείς στο τριάκτινο τιμόνι.

Μάλιστα, για την υποστήριξη όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου έχει επιστρατευθεί ένας πανίσχυρος οκταπύρηνος επεξεργαστής και 24 GB RAM, εξασφαλίζοντας ότι όλες οι εργασίες, όσο σύνθετες κι αν είναι αυτές, θα εκτελούνται χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Η Mercedes-Benz έχει φροντίσει για την αποτελεσματική φίλτρανση του αέρα στον θάλαμο επιβατών χρησιμοποιώντας υψηλής απόδοσης φίλτρα HEPA και ειδικά αρωματικά, γνωστά από την παρουσία τους στις κορυφαίες προτάσεις της γερμανικής φίρμας.

Αντιστοίχως, το ηχητικό αποτέλεσμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα φέρει την υπογραφή της Burmester, η οποία έχει επιμεληθεί τα συνολικά 15 ηχεία απόδοσης 710 watts που συναντά κανείς στον θάλαμο επιβατών της Mercedes-Benz EQS.

H EQS πρόκειται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά τον προσεχή Αύγουστο με τις πρώτες πληροφορίες να τοποθετούν την αυτονομία της στα επίπεδα των 700 χιλιομέτρων.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι η παραγωγή της θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη, δίπλα στις S-Class και Maybach S-Class.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.