Δείτε το πιο "τρελό" Citroen 2CV στον κόσμο (Video)


Θα λέγαμε το λέγαμε και Citroen αυτό το 2CV αν στην θέση του κινητήρα δεν βρισκόταν ένα τετρακύλινδρο μοτέρ από μοτοσικλέτα Suzuki GSXR.

  • 31/7/2022

Υπήρξε ένα από τα πιο κλασικά αυτοκίνητα του 20ού αιώνα, μέσα στο οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές οδηγών. Ποτέ όμως δεν φημίστηκε για τις επιδόσεις του ούτε βέβαια για τις αγωνιστικές του επιδόσεις.

Αυτό που βλέπουμε στα video που παραθέτουμε είναι η επέμβαση ενός "μερακλή" πάνω σε ένα 2CV. Η βασική αλλαγή αφορά τον κινητήρα, που από τα λιγότερο από 30 άλογα, ανέβηκε με μιάς σε περισσότερα από 150, χάρη στην χρήση ενός κινητήρα από Suzuki GSXR.

To ήδη πανάλαφρο αμάξωμα ελάφρωσε ακόμα περισσότερο χάρη στην αφαίρεση οτιδήποτε περιττού υπήρχε στο εσωτερικό του. Και ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε ότι ήταν πια έτοιμο (μετά από κάποιες επεμβάσεις σε μηχανικά μέρη και "δεσίματα" στο αμάξωμα) να το βάλει και σε αγώνες.

Από εκεί και πέρα όλα εξαρτώνται από τα κέφια και τα χέρια του οδηγού, ο οποίος φαίνεται να το απολαμβάνει απίστευτα, είτε πρόκειται για αγώνες σε δημόσιο δρόμο τύπου αναβάσεων είτε σε track days όπου όπως βλέπουμε δεν φοβάται να τα βάλει και να υπερισχύσει απέναντι σε Porsche και Ferrari.