Δείτε το πρώτο sportscar από την Αφρική


Η αφρικανική ήπειρος απέκτησε το δικό της sportscar το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό και τροφοδοτείται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων.

  • 8/4/2021

Σε έναν 27χρονο Νιγηριανό οφείλει η αφρικανική ήπειρος το πρώτο sportscar της ιστορίας της. Πρόκειται  για τον Jerry Issac Mallo, ο οποίος ταξίδεψε έως το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να σπουδάσει μηχανολόγος και όταν επέστρεψε στην πατρίδα του βάλθηκα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Όνειρο ζωής για τον 27χρονο Νιγηριανό, η ενασχόληση με το αυτοκίνητο ξεκίνησε σε νηπιακή ηλικία. Μάλιστα με τη συμπλήρωση των 18 ετών, ο  Jerry Issac Mallo είχε ήδη κατασκευάσει το πρώτο του αυτοκίνητο από ανακυκλωμένα υλικά.

Κρατήστε τη λέξη ανακυκλωμένα υλικά κυρίως γιατί το πρώτο sportscar στην ιστορία της Αφρικής θα είναι  κατασκευασμένο από πλαστικά μπουκάλια με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου και τη συνοχή του.

Το αφρικανικό sportscar διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία εντυπωσιασμού. Από τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, μέχρι και τη σταθερή αεροτομή του πίσω τμήματος.

Ανάλογες αναβαθμίσεις θα φέρει και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, χωρίς φυσικά να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του αφρικανικού sportscar, το πλαίσιο είναι σωληνωτό και κατασκευασμένο από αλουμίνιο, μειώνοντας περαιτέρω το βάρος και επιτρέποντας στον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 130 ίππων να κινήσει με σβέλτους ρυθμού το αφρικανικό σύνολο.

Για του λόγου το αληθές, η αφρικανική εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του, η Bennie Technologies Ltd.,  ανακοινώνει πως η επιτάχυνση από στάση στα 193 χλμ./ώρα (120 μίλια/ώρα) θα επιτυγχάνεται μέσα σε 12 δευτερόλεπτα.

Το πρώτο αφρικανικό sportscar είναι ήδη διαθέσιμο στη Νιγηρία καθώς και στο δυτικό τμήμα της ηπείρου γράφοντας τη δική του ιστορία.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.