Δείτε το ρεκόρ του «0-400-0» από το εσωτερικό του Koenigsegg Regera (video)


Τα αποτελέσματα της τηλεμετρίας κατά την προσπάθεια είναι εντυπωσιακά σε ότι αφορά την επιτάχυνση αλλά κυρίως την επιβράδυνση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/10/2019

Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες ο Sonny Persson, ο εργοστασιακός οδηγός της Koenigsegg πέτυχε ένα νέο ρεκόρ στο 0-400-0 με το Regera. Αντικαθιστώντας στην πρώτη θέση της κατάταξης της συγκεκριμένης διαδικασίας -επιτάχυνση από στάση έως τα 400 χλμ./ ώρα και μετά άμεση επιβράδυνση μέχρι την ακινητοποίηση- ένα άλλο μοντέλο της Koenigsegg, το Agera RS.

Το Regera που για την όλη διαδικασία χρειάστηκε μόλις 31,9 δεύτερα, αποδίδει 1.500 ίππους, ενώ σε σχέση με αυτό που μπορείτε να αγοράσετε διαθέτοντας τα απαιτούμενα εκατομμύρια, η μόνη διαφορά είναι το (απαραίτητο) roll-bar, οι ζώνες των τεσσάρων σημείων, καθώς και το VBox της Racelogic. Το οποίο καταγράφει όλα τα δεδομένα, ενώ έχει τη δυνατότητα να τα απεικονίζει υπό τη μορφή διαγραμμάτων.

Στο βίντεο που ακολουθεί και είναι από το εσωτερικό του Regera φαίνονται και τα δεδομένα της τηλεμετρίας, που δείχνουν το σουηδικό supercar να επιταχύνει δυναμικά μέχρι τα 400 km/h μέσα σε χρόνο 22,82 sec. Στη συνέχεια ο Sonny Persson πέφτει στα φρένα, και το Koenigsegg επιβραδύνει με αρνητικό αριθμό g και χρειάζεται μόλις 8,67 sec για να ακινητοποιηθεί και πάλι πλήρως.

Σε ότι αφορά πάντως την τελική ταχύτητα του Regera η επίσημη τιμή είναι τα 410 km/h, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη, οπότε η επίτευξη ενός ακόμα ρεκόρ δεν θα ήταν έκπληξη.