Aπίστευτο ρεκόρ από μία Koenigsegg Regera (Video)


Χρειάστηκε μόλις 31,49 δευτερόλεπτα για να φθάσει από στάση στα 400 km/hr και να φρενάρει  μέχρι να ακινητοποιηθεί ξανά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/9/2019

Μπορεί το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο να πέρασε στην Bugatti με το σπάσιμο των 300 μιλίων την ώρα, όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες πολύ εντυπωσιακές επιδόσεις, στις οποίες η Koenigsegg πρωτοστατεί.

Το "0-400-0" (η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 400 km/h και η ακινητοποίηση του αυτοκινήτου) είναι μία δοκιμασία για πολύ λίγους και εκλεκτούς, καθώς προφανώς το αυτοκίνητο θα πρέπει πρώτα από όλα να ξεπερνά σε τελική τα 400 km/h, κάτι που μπορούν να κάνουν ελάχιστα αυτοκίνητα σήμερα.

Ένα από αυτά είναι και η Koenigsegg Reggera, η οποία κατάφερε να κάνει αυτή την δοκιμασία σε μόλις 31,49 δευτερόλεπτα. Σπάζοντας μάλιστα το ρεκόρ που κατείχε μία Agera RS εδώ και δύο χρόνια, που ήταν περίπου δύο δευτερόλεπτα υψηλότερο, και είχε πάρει το ρεκόρ από την Bugatti Chiron με τον Montoya οδηγό.

Το ρεκόρ έγινε  σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, σε υψόμετρο 70 μέτρων και με το υβριδικό hypercar των 1.500 ίππων να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Οδηγός ήταν ο δοκιμαστής του εργοστασίου Sonny Persson και έγινε στην Σουηδία σε ένα αεροδρόμιο.

Στο τέλος του φιλμ, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Christian von Koenigsegg λέει ότι η Reggera έσπασε δύο ρεκόρ εκείνη την ημέρα. Και οι φήμες πλέον οργιάζουν για το ποιό είναι το δεύτερο αυτό ρεκόρ και μήπως η Koenigsegg κατάφερε να ξεπεράσει τα 490,484 km/h της Bugatti Chiron και έγινε το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου. Εν αναμονή των ανακοινώσεων λοιπόν.