Δείτε το teaser video της νέας Mercedes CLA


Η καινούργια CLA θα είναι πιο upper class τόσο σε σχέση με την προκάτοχό της όσο και με την A-Class sedan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/1/2019

Η νέα γενιά της Mercedes CLA θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες μέρες στην έκθεση CES στο Las Vegas. Και να μεν έχασε τον τίτλο του μικρότερου sedan στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας καθώς πλέον υπάρχει η αντίστοιχη A-Class, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες θα έχει ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα κουπέ. Και θα μοιάζει πολύ με τη μεγαλύτερη και σημαντικά πιο ακριβή CLS.

Μέχρι λοιπόν την επίσημη πρεμιέρα η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video του εσωτερικού της. Από το οποίο διαφαίνεται πως αισθητικά θα ακολουθούνται τα πρότυπα της A-Class με τις ελεύθερες οθόνες. Φυσικά θα υπάρχει και το σύστημα infotainment MBUX, εμπλουτισμένο με διάφορες νέες λειτουργίες.

Μια από αυτές είναι η επονομαζόμενη ως Interior Assistant που παρουσιάζεται στο video. Η λειτουργία της βασίζεται σε αισθητήρες κίνησης οι οποίοι όταν ανιχνεύσουν κίνηση του χεριού του οδηγού ενεργοποιούν αυτόματα τα φώτα στο εσωτερικό. Προκειμένου να το διευκολύνουν αν π.χ. ψάχνει κάτι.

Η λογική λέει πως ο Interior Assistant θα είναι διαθέσιμος, για λόγους ασφαλείας και μη απόσπασης της προσοχής. μόνο με την CLA σταματημένη.

Στο video και πιο συγκεκριμένα στο ταμπλό μπροστά από τον οδηγό, φαίνεται η επιγραφή Edition 1, κάτι που σημαίνει πως η Mercedes θα ακολουθήσει και στη νέα CLA την πάγια τακτική της ειδικής έκδοσης για τους πρώτους 12 μήνες διάθεσης κάθε νέου της μοντέλου.