Δείτε τον Lewis Hamilton να κάνει donuts με τη νέα Mercedes-AMG GT Coupe (video)


Ο Lewis Hamilton βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της ολοκαίνουργιας Mercedes-AMG GT Coupe των 585 PS και την οδήγησε όπως της αρμόζει. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mercedes-Benz - YouTube
  • 21/8/2023

Στα μέσα του 2016, η Mercedes ζήτησε από τον δικό της, Lewis Hamilton, να βοηθήσει την εταιρεία να προωθήσει την GT R. Τώρα, μετά από 7 χρόνια, ο Hamilton επιστρέφει μπροστά στον φακό της AMG για να κάνει το ίδιο για τη δεύτερη γενιά του μοντέλου, η οποία αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες.

Φυσικά, ο twin-turbo κινητήρας V8 των 4,0 L δε λείπει από το πανίσχυρο όχημα, ακολουθώντας τα χνάρια της προηγούμενης γενιάς, όμως ο Hamilton υποστηρίζει ότι το νέο μοντέλο είναι ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο.

Αυτό αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις του 7κις παγκόσμιου πρωταθλητή, αφού ο διάδοχος της GT R έχει προικιστεί με δύο επιπλέον καθίσματα στο πίσω μέρος.

Η καμπίνα της νέας γενιάς έχει διάταξη 2 συν 2, όπως ακριβώς κι ο άμεσος ανταγωνιστής της, που απαντά στο όνομα Porsche 911. Σύμφωνα με την ίδια τη Mercedes, οι επιπλέον θέσεις μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα των οποίων το ύψος δεν ξεπερνά το 1,50m, δηλαδή παιδιά. Η επιλογή αυτή είναι προαιρετική κι οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του διθέσιου και του '2 συν 2' μοντέλου.

Η AMG GT Coupe που πρωταγωνιστεί στο video που δημιούργησε η εταιρεία για την προώθησή της έχει εξοπλιστεί με καθίσματα AMG Performance, τα οποία αγκαλιάζουν καλύτερα το σώμα, προσφέροντας επιπλέον ασφάλεια.

Στο video, εκτός από τον Lewis Hamilton, που οδηγεί το νέο μοντέλο, και τη Naomi Schiff, που κάνει την παρουσίαση, εμφανίζεται κι ο Mattias Schmidt, επικεφαλής προϊόντων της εταιρείας, ο οποίος εξηγεί πολλά για την εξέλιξη και τη δημιουργία της νέας γενιάς. Μιλώντας για το εσωτερικό του, αναφέρει ότι έχει «τεράστια χωρητικότητα» στον χώρο αποσκευών, ενώ προσφέρεται κι η δυνατότητα αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων. 

Δείτε το video: