Δέκα νέα plug-in υβριδικά από την Mercedes-Benz μέσα στο 2019


Όπως όλα δείχνουν το 2019 η Mercedes θα ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της στην ανάπτυξη της γκάμας των plug in υβριδικών της μοντέλων
 

  • 16/2/2019

Η Mercedes-Benz βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου της για εξηλεκτρισμό όλης της γκάμας των μοντέλων της, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στα plug-in υβριδικά μοντέλα.

Ήδη υπάρχουν τέτοιες εκδόσεις για τις C-Class, E-Class και S-Class, με τις δύο πρώτες να συνδυάζονται τόσο με βενζινοκινητήρα όσο και με πετρελαιοκινητήρα.

Μέσα στο 2019 η γκάμα των μοντέλων θα μεγαλώσει, με plug-in υβριδικές εκδόσεις της GLE και της GLC, όπως επίσης και μία αντίστοιχη έκδοση για την A-Class. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 1,3 λίτρων και των 90 ίππων ενώ η ίδια διάταξη θα περάσει και στην B-Class όσο και στην επερχόμενη GLB.

H γερμανική εταιρία σχεδιάζει να έχει πλήρως ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2022. Τα μοντέλα της θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: τα EQ Boss με 48V ήπια υβριδική διάταξη, τα EQ Power plug in υβριδικά και τέλος τα αμιγώς ηλεκτρικά EQ.

Tα plug in υβριδικά είναι πολύ σημαντικά για την Mercedes γιατί μέσα από αυτά θα εκπαιδεύσει το αγοραστικό κοινό στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μέχρι να γίνει η ολοκληρωτική μετάβαση στα καθαρόαιμα ηλεκτρικά.

Πάντως η εταιρία πιστεύει ότι το 2025 τα ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά θα αντιπροσωπεύουν ένα 40% των πωλήσεων των αυτοκινήτων της, ενώ στο σύνολό τους, τα πάσης φύσεως ηλεκτρικά μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν ένα 15-25% των πωλήσεων, ανάλογα με την πορεία που θα έχει η εξάπλωσή τους τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.