Δεκατέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ επενδύει η Audi σε νέες τεχνολογίες


Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ, Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ AUDI, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ “ΞΟΔΕΨΕΙ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ 14 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/12/2018

Η αναπόφευκτη στροφή στην ηλεκτροκίνηση, στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης και στον εκσυγχρονισμό (βλ. ψηφιοποίηση) προϊόντων και υπηρεσιών κοστολογείται για την Audi στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό είναι το ποσό που πρόκειται να επενδύσει η γερμανική φίρμα μέσα στην επόμενη πενταετία ώστε να ακολουθήσει το... ρεύμα της εποχής.

Η είδηση έρχεται από τα “χείλη” του επικεφαλής της Αudi, Βram Schot, την περίοδο που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προετοιμάζεται για το λανσάρισμα της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασης στην ιστορία της.

Ταυτόχρονα, η Audi εργάζεται σε συνεργασία με την Porsche και την VW για την εξέλιξη νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων που εντάξει στην γκάμα της. Εως το 2025 τουλάχιστον 25 μοντέλα θα διαθέτουν ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και τα μισά από αυτά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Παράλληλα με την ηλεκτροκίνηση, ωστόσο, η Audi θα αναπτύξει και την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, ενώ θα επιχειρήσει την προσαρμογή προϊόντων και υπηρεσιών στην ψηφιακή εποχή.