Δεξαμενή καυσίμων τουρκικού Phantom έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα! (video)


Η δεξαμενή του μαχητικού αεροσκάφους έπεσε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην Άγκυρα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

  • 4/9/2023

Τρία αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην Άγκυρα υπέστησαν σοβαρές ζημιές όταν «προσγειώθηκε» πάνω τους εξωτερική δεξαμενή καυσίμου από μαχητικό αεροσκάφος Phantom F-4 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που εκτελούσε πτήση.

Το συμβάν επιβεβαίωσε με ανακοίνωση το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ η φωτογραφία που δείχνει τα... στραπατσαρισμένα αυτοκίνητα έγινε viral στα social media.

Ως εκ θαύματος δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Αμέσως μετά την πτώση της δεξαμενής ο χειριστής του μαχητικού προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση στο Εσκισεχίρ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Bülent Aydemir η δεξαμενή χωρίστηκε από το αεροσκάφος χωρίς να έχει προκύψει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα σημειώνει ότι η πτώση της ενδέχεται να οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς συντήρησης, αφού όπως τόνισαν πηγές του μέσα από την πολεμική αεροπορία, η παλαιότητα δεν επηρεάζει την ασφάλεια των πτήσεων.

Όπως αναφέρει το turkishminute.com η Τουρκία εξακολουθεί να πετά τα Phantom, όπως και η Ελλάδα, τα οποία απέκτησε το 1974 ενώ θα συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Ο πρώην Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar είχε ανακοινώσει το 2021 ότι ο συγκεκριμένος τύπος μαχητικού θα παραμείνει σε υπηρεσία ώστε να αντισταθμιστεί η απομάκρυνση της χώρας από το πρόγραμμα των F-35.