Δεν σκοτώνουν τις Mustang ακόμα και όταν γεράσουν!


Μία Mustang του 1966 βρίσκεται ακίνητη σε γκαράζ 32 χρόνια χωρίς η σκουριά να έχει περάσει στο σασί της και να της στερήσει το δικαίωμα για μία νέα ζωή.

  • 4/3/2021

Είναι γνωστή η φράση "Δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά" και για τα αυτοκίνητα αυτό μάλλον δεν έχει και τόσο μεγάλη αξία, καθώς η τεχνολογία τρέχει με απίστευτους ρυθμούς και έτσι τα παλιά αυτοκίνητα δεν έχουν και πολλά να προσφέρουν σήμερα, πέρα από τη νοσταλγία.

Μία Mustang του 1966 όμως έρχεται να διαψεύσει αρκετούς. Κυρίως σε ότι αφορά την αντοχή των μετάλλων της. Η συγκεκριμένη βρίσκεται ακίνητη σε ένα γκαράζ για 32 ολόκληρα χρόνια. Και ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι το επόμενο βήμα θα ήταν το διαλυτήριο για σκραπ, η γριά Mustang φαίνεται ότι έχει ακόμα αρκετό "ζουμί".

Η Μustang των φωτογραφιών είναι η ζωντανή (κυριολεκτικά!) απόδειξη ότι οι  αμερικάνικοι θρύλοι της αυτοκίνησης αντέχουν πολύ περισσότερο από ότι νομίζουμε. Η από κοντά έρευνα έδειξε ότι παρά την κακή της κατάσταση εμφανισιακά, κάτι φυσικό και αναμενόμενο μετά από τόσα χρόνια, τα μέταλλά της και ιδίως οι λαμαρίνες στο δάπεδο δεν έχουν πάθει το παραμικρό.

Το οδόμετρό της γράφει πάνω από 280.000 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειάζεται σίγουρα αρκετή δουλειά στον κινητήρα και το κιβώτιο. Όμως φαίνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι αποφασισμένοι να μπουν στην διαδικασία και να αναστήσουν την ξεχασμένη κυρία. 

Μάλιστα η τιμή της αναμένεται να φθάσει στα 30 χιλιάδες δολάρια, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για μία Mustang σε τέτοια κατάσταση. Αυτός που θα τα δώσει πάντως μάλλον θα πρέπει να ξοδέψει και πολλά περισσότερα να την ξαναφέρει στην παλιά της δόξα, ίσως όχι σαν αναπαλαίωση αλλά σαν μία restomod αναβίωση με σύγχρονα μηχανικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση είναι αξιοθαύμαστο ότι άντεξε τόσα χρόνια ακινησίας, και όντως κάποια πράγματα, δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά.