Δεν θα πιστεύτε πόσο κοστίζει ένα Aston Martin Cygnet!


Μπορεί να έχει περάσει κοντά μια δεκαετία από τότε που η Aston Martin ξεκίνησε να πουλά το Cygnet.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ASTON MARTIN WORKS
  • 26/10/2020

Όχι, οι Βρετανοί δεν τρελάθηκαν. Αλλά στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε να υπενθυμίσω πως η Aston Martin είχε εκείνη την εποχή πολύ ανάγκη ένα μικρό αυτοκίνητο ώστε να μειώσει την εκπομπή ρύπων της γκάμας της και να αποφύγει τα βαριά πρόστιμα.

Έτσι, απευθύνθηκε στην Toyota και συμφώνησε στον προγραμματισμό της παραγωγής συνολικά 4.000 μετασκευασμένων iQ με την περιποίηση και τα σήματα της Aston Martin. Ωστόσο, όπως και το iQ έτσι και το Cygnet δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις εμπορικές προσδοκίες και στην περίπτωση του τελευταίου παράχθηκαν μόλις 300 αυτοκίνητα.

Ένα από αυτά το βλέπετε στην οθόνη σας και πρόκειται για ένα δεξιοτίμονο που ξεχωρίζει από την χαρακτηριστική μάσκα της Aston Martin και κάποιες επεμβάσεις ώστε το σύνολο να διαφοροποιείται όσο το δυνατό από το Toyota. Στο εσωτερικό υπάρχει μια ανάλογη προσπάθεια με επενδύσεις από καφέ δέρμα και αναβαθμίσεις στα σημεία.

Το Cygnet έχει κάτω από το καπό του τον γνωστό 1.300άρη κινητήρα βενζίνης της Toyota, οπότε αυτός που θα το αγοράσει μπορεί να ποντάρει στην γιαπωνέζικη αξιοπιστία. Άλλωστε το κοντέρ έχει γράψει κάτι λιγότερο από 20.000 km και το αυτοκίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Αν και τα περίπου 40.000 ευρώ που ζητά η Aston Martin Works δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση για ένα από τα πιο παράξενα μοντέλα παραγωγής.