Δεύτερη νιότη για το Hummer με ηλεκτρικό DNA


Όπως φαίνεται το Hummer είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει και το όνομα που έχει δημιουργήσει γύρω του θα είναι πολύ πιο δυνατό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/1/2020

Και στα σίγουρα πολύ πιο «καθαρό» αφού η General Motors σχεδιάζει να επαναλανσάρει το Hummer όχι με κάποιο πολύ-κύλινδρο μηχανικό σύνολο αλλά με ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Ναι, σωστά διαβάσατε, το νέο Hummer θα είναι ηλεκτρικό αφού μόνο έτσι μπορεί να ξαναζωντανέψει και να επιστρέψει στους δρόμους περιοχών με έντονα επιβαρυμένο περιβάλλον (π.χ. Καλιφόρνια).

Μάλιστα το Hummer δεν θα είναι απλά ένα όχημα μηδενικών ρύπων, αλλά θα έχει και το στιλ ενός pickup. Η GM θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα πετύχει διπλό κίνητρο αφού τα ημιφορτηγά φιγουράρουν στις κορυφαίες θέσεις των πωλήσεων στην βορειοαμερικανική ήπειρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πρώτη ανακοίνωση της επιστροφής του Hummer θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου με αφορμή το Super Bowl που χτυπά κόκκινο σε τηλεθέαση. Εκείνη την περίοδο σημειώνεται ο μεγαλύτερος διαφημιστικός τζίρος στις ΗΠΑ και την παρουσίαση θα κάνει ο James Lebron, το αστέρι του NBA.

Η GM έχει αρκετά μεγάλες προσδοκίες που θα επιχειρήσει να κάνει το Hummer ένα ανεξάρτητο σήμα, όπως στην περίπτωση της Corvette. H αμερικανική εταιρία είχε ιδρυθεί το 1992 και το 1998 πέρασε στην ιδιοκτησία της GM. Το 2010 τερματίστηκε εντελώς η παραγωγή αυτοκινήτων και το τελευταίο μοντέλο ήταν ένα H3.