Δεύτερη νιότη για το Nissan Micra, τέλος το diesel!


Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε μια διακριτική ανανέωση που επικεντρώνεται περισσότερο σε στοιχεία εξοπλισμού. Τέλος από παντού το diesel που ούτως ή άλλως τελευταία απουσίαζε από την ελληνική αγορά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: NISSAN
  • 17/11/2020

Το Micra κυκλοφορεί στην 5η του γενιά κάτι παραπάνω από τρία χρόνια στην χώρα μας και περιστασιακά είχε κάνει μερικές προσθήκες όπως η νέα έκδοση κινητήρα 1.0 IG-T ή η αυτόματη με το κιβώτιο Xtronic. Πλέον, το Micra θα διαθέτει και νέες εξατομικευμένες εκδόσεις εξοπλισμού με ενδιαφέροντα στοιχεία εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, διευρύνθηκε η παλέτα με τις επιλογές εξατομίκευσης και τους χρωματικούς συνδυασμούς. Η έκδοση Techna έχει εμπλουτισθεί με νέα συστήματα υποβοήθησης όπως είναι το περιμετρικού ελέγχου (Around View Monitor) ή η προειδοποίηση για τα τυφλά σημεία (Blind Spot Warning). Ταυτόχρονα, έχει αναβαθμιστεί το ηχοσύστημα της Bose και η συνδεσιμότητα σε Apple CarPlay και Android Auto.

To ενδιαφέρον μετατοπίζεται και στις δύο νέες εκδόσεις. Η πιο νεανική είναι η N-Design και ξεχωρίζει από τις μαύρες λεπτομέρειες με αρκετά σημεία σε χρώμιο ή τις ζάντες 16’’ με την διχρωμία. Η οποία εκτείνεται και στο εσωτερικό με το ταμπλό να είναι ντυμένο μαλακό υλικό και τα καθίσματα με συνδυασμό δέρματος.

Η έκδοση N-Sport έχει μια πιο σπορ προσέγγιση με τις σκούρες ζάντες 17’’ και τις επίσης μαύρες λεπτομέρειες στο αμάξωμα. Υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και ο διάκοσμος έχει επενδύσεις από αλκαντάρα.

Η Nissan δεν αναφέρει και πολλά για τα μηχανικά μέρη του Micra παρά μόνο ότι ο turbo τρικύλινδρος 1.000άρης κινητήρας βενζίνης έχει πλέον αναβαθμιστεί στο πρότυπο εκπομπής ρύπων Euro 6d. Μία πολύ σημαντική είδηση είναι πως πλέον καταργείται η diesel έκδοση με τον κινητήρα των 1.500 cc.