Δεύτερη νιότη για το Picanto της Kia


Το ανανεωμένο Picanto που στη Νότια Κορέα, Βιετνάμ κ.α. κυκλοφορεί ως Morning παρουσιάστηκε επίσημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/5/2020

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Kia στη Κορέα για το νέο Picanto που λογικά θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη προς τα τέλη του έτους. Έτσι, το μικρότερο μοντέλο της Kia αποκτά ένα φρέσκο παρουσιαστικό ώστε να συνεχίσει ανανεωμένο την πορεία του με κύριο αντίπαλο το πιο φρέσκο της κατηγορίας, δηλ. το «αδερφό» Hyundai i10.

Οι διαφορές αναμένεται να είναι ελάχιστες από το μοντέλο που θα δούμε στα μέρη μας και όπως μπορούμε να δούμε στην πλούσια έκδοση GT Line του εικονιζόμενου μοντέλου τα νέα στοιχεία κυμαίνονται στο πρότυπο ενός facelift. Έτσι, συναντάμε επανασχεδιασμένη μάσκα, φωτιστικά σώματα με νέα LED και προφυλακτήρες, καθώς και λοιπές αλλαγές σε διάφορα σημεία του ανανεωμένου αμαξώματος.

Εις τα ενδότερα υπάρχουν ποιοτικότερα πλαστικά, κάποιοι διαφορετικοί διακόπτες και μεγαλύτερη οθόνη τόσο για την κεντρική κονσόλα (εδώ η touch-screen φτάνει έως τις 8’’) όσο και για την μικρότερη των 4,2’’ που υπάρχει ανάμεσα στα δύο όργανα του αναλογικού πίνακα. Επίσης ο εξοπλισμός θα είναι πλουσιότερος με πολλές νέες ανέσεις (π.χ. ασύρματη φόρτιση) και νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενώ θα υπάρχουν και νέα συστήματα υποβοήθησης.   

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων για το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Picanto δεν αναμένονται αλλαγές στα κυβικά και το ανανεωμένο Picanto θα συνεχίσει με τον αναβαθμισμένο τρικύλινδρο 1.000άρη με τους 67 PS και τον μεγαλύτερο τετρακύλινδρο 1.200άρη με τους 84 PS. Εκτός απρόοπτου και αν δεν πέσει θύμα των ρύπων θα συνεχίσει να διατίθεται και η turbo τρικύλινδρη έκδοση 1.0 Τ-GDi με τους 100 PS.