Διαβάστε γιατί η McLaren 765LT είναι πραγματικά χαρισματική


Ta super cars είναι όλα ξεχωριστά και ιδιαίτερα όμως υπάρχουν μερικά που διαθέτουν περισσότερο χαρακτήρα και τσαγανό.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MCLAREN
  • 30/9/2020

Τα μοντέλα της McLaren με τον κωδικό LT, όπου LT σημαίνει Long Tail, δηλαδή επιμηκυμένο πίσω μέρος για χάρη της αεροδυναμικής είναι ιδιαίτερα αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η 765LT είναι χαρισματική.

Το τρίτο μοντέλο της γκάμας της βρετανικής εταιρείας με τα συγκεκριμένο αρχικά -υπάρχουν ακόμα η 675LT και η 600LT της Sport Series- παρουσιάστηκε λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της έκθεση της Γενεύης που ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού. Και έκτοτε οι κριτικές είναι ενθουσιώδεις.

Ο ένας λόγος είναι οι καταπληκτικές της επιδόσεις, μιας και τα 200 km/h από στάση έρχεται σε μόλις 7 sec, ενώ μετά από άλλα 11 sec, το σύνολο 18, το κοντέρ δείχνει ήδη 300. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό εδώ είναι πως στην όλη διαδικασίας είναι 0,8 sec πιο γρήγορη από την πιο ισχυρή και πιο ελαφριά Senna.

Σε μεγάλο βαθμό οι επιδόσεις αυτές οφείλονται στον αναβαθμισμένο bi- turbo V8 της των 4,0 lt, ο οποίος έχει φτάσει εδώ τα 765 PS και τα 800 Nm και συνδυάζεται εξαιρετικά με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Ένας δεύτερος παράγοντας είναι το πολύ χαμηλό της βάρος των μόλις 1.229 kg, ενώ οι μηχανικοί της McLaren έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και στην αεροδυναμική.