Διαρροή για την Alfa Romeo Tonale!


Μία ακόμη διαρροή μας αποκαλύπτει το επερχόμενο SUV που θα παρουσιάσει η ιταλική εταιρεία μέσα στο 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/10/2019

Πολλά έχουν γραφτεί για την πρωτότυπη Tonale που έκανε μία λαμπρή πρώτη παρουσία τον περασμένο Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης. Και τώρα μια διαρροή στο Instagram έρχεται να μας αποκαλύψει πρόωρα την εξωτερική εμφάνιση της Tonale που θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος για να πλαισιώσει την Stelvio.

Όπως μπορούμε να δούμε το γενικότερο στιλ μας παραπέμπει στην Stelvio αλλά υπάρχουν αρκετά σημεία που κάνουν την διαφορά από το μεγαλύτερο SUV της μάρκας. Μπροστά θα ήταν αδύνατο να μην υπήρχε η εμφατική μάσκα με το λογότυπο της Alfa Romeo, αλλά την διαφορά κάνουν οι προβολείς που μοιάζουν σαν να τα ενώνει μια προέκταση δεξιά και αριστερά.

Στο πίσω μέρος υπάρχει η ίδια λογική όπου τα φωτιστικά σώματα φαίνεται να τα ενώνει μια φωτεινή μπάρα με το λογότυπο της εταιρίας στο μέσο. Κάτω από αυτό υπάρχει η αναγραφή του μοντέλου, ενώ χαμηλότερη μπορούμε να δούμε τις δύο απολήξεις που μπορεί να είναι και στιλιστικό στοιχείο.

Και αυτό επειδή σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα η Tonale θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Jeep Compass και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ισχυρές εκδόσεις. Πιθανότατα το λανσάρισμα θα γίνει με τον νέας γενιάς turbo κινητήρα της FCA στα 1.300 cc, ενώ υπάρχουν φήμες και για αυτόν των 1.600 cc.

Επίσης θεωρείται δεδομένη και η plug-in έκδοση με τον 1.300άρη κινητήρα και έναν ηλεκτρικό κινητήρα στο πίσω μέρος. Αυτή η διάταξη στο Jeep Compass αποδίδει έως 240 PS. Παραπάνω βλέπετε και μία φωτογραφία από το ταμπλό που έχει μεν την αύρα της Stelvio, αλλά διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από την ελεύθερη touch-screen και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω μοντέλο έχει και «εθνική» σημασία μιας και έχει συμμετοχή ο Αλέξανδρος Λιώκης, Lead Exterior Designer της Tonale.