Διαρροή για το νέο Renault Captur


Παρόλο που πρόκειται για μια φωτογραφία χαμηλής ποιότητας μπορεί κανείς να διαμορφώσει μία πρώτη άποψη για το δημοφιλές SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/6/2019

Το πρώτο και βασικό συμπέρασμα που καταλήγει κανείς είναι αυτό που ισχύει και για το νέο Clio. Ποιο είναι αυτό; Πως οι Γάλλοι προτίμησαν (και ορθά έκαναν) να διατηρήσουν το σχήμα του όμορφου τωρινού μοντέλου και να το εξελίξουν στο σήμερα και στο μοτίβο του μικρότερου Clio.

Για την ώρα έχει διαρρεύσει μια πρώτη φωτογραφία του μπροστινού μέρους, αλλά εικάζουμε πως το πίσω θα έχει το ίδιο στιλ με του Clio και θα εναρμονίζεται με απόλυτη επιτυχία. Κύριο χαρακτηριστικό αποτελούν οι προβολείς με το χαρακτηριστικό σχήμα που σηματοδοτεί πλέον κάθε σύγχρονο Renault ξεκινώντας από το Megane. Όσο για το εσωτερικό αναμένουμε να βασίζεται σε αυτό του νέου Clio με τη μεγάλη οθόνη αφής στην top έκδοση.

Από εκεί και πέρα την βάση του νέου Captur θα αποτελέσει το πλαίσιο CMF-B που χρησιμοποιείται και στο Clio αλλά και στο επερχόμενο Nissan Juke. Τα σύνολα βενζίνης θα είναι ο νέος τρικύλινδρος των 1.000 cc με δύο διαφορετικές αποδόσεις, ο τετρακύλινδρος των 1.330 cc και φυσικά ο πετρελαίου 1.5 Blue dCi.

Θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση που θα βασίζεται στην «απλή» του Clio και την διαφορά θα κάνει η μεγαλύτερη μπαταρία που θα προσφέρει 9,8 kWh με ηλεκτροκίνηση για περίπου έως 50 km. Φήμες κάνουν λόγο και για ήπια υβριδική έκδοση MHEV του 1.500άρη κινητήρα.