Διαρροή: H νέα BMW iX M60 βλέπει πρόωρα το φώς της δημοσιότητας και προκαλεί ίλιγγο με τις επιδόσεις της!


Λίγο πριν την παρουσίασή της στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022, αποκαλύπτεται το κορυφαίο σε επιδόσεις ηλεκτρικό SUV της BMW!

  • 4/1/2022

Έπειτα από φήμες και πληροφορίες, για τη διάθεση της BMW να λανσάρει το υψηλότερης απόδοσης ηλεκτρικό της SUV με τα διακριτικά «Μ», η ώρα έφθασε για την παρουσίασή του. Αυτό είχε προγραμματιστεί για την έκθεση τεχνολογίας CES 2022, ωστόσο η BMW iX M60, είδε το φώς τη δημοσιότητας λίγο πιο πριν και ιδού οι πρώτες φωτό.

Οι Βαυαροί μπορούν να υπερηφανεύονται πώς έχουν κατασκευάσει το πρώτο τους μεγάλο SUV με επιδόσεις που προκαλούν ίλιγγο και μηδενικές εκπομπές ρύπων που έχει βγει ποτέ από το sport τμήμα τους, το οποίο και θα πλαισιώσει τις υπόλοιπες εκδόσεις της iX που μόλις λανσαρίστηκε στην Ευρώπη. Πρόκειται για ακόμη ένα εντυπωσιακό σε επιδόσεις ηλεκτρικό μοντέλο, που φέρει τη σφραγίδα Μ, έπειτα και από το i4 M50!

Η νέα BMW iX M60 θα αποτελέσει την τεχνολογική «βιτρίνα» στη CES 2022, αναδεικνύοντας νέες τεχνολογίες, αλλά και καινοτομίες, όπως το αμάξωμα με ειδική βαφή που αλλάζει χρώμα! Πάντως, περισσότερες λεπτομέρειες δεν διέρρευσε η γερμανική εταιρεία, ενώ αξίζει να τονίσουμε πώς όλα αυτά τα στοιχεία ήρθαν στην επικαιρότητα την ώρα που η «αιώνια αντίπαλος» Mercedes-Benzπαρουσίασε την EQXX, ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο που προσφέρει 1.000 km αυτονομίας και κατανάλωση μόλις 10kWh/100 km χάρη στο αεροδυναμικό της αμάξωμα.

Η BMW iX M60 είναι ηλεκτρικό SUV με τη σφραγίδα M

Αισθητικά, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές με την iX xDrive50. Τα δύο μοντέλα χαρακτηρίζονται από το σπορ πακέτο «M Sport», με τον νέο εμπρός προφυλακτήρα και τα αεροδυναμικά trims ελλείψει αεραγωγών, όπως και τα τρισδιάστατα πάνελ.

Οι διαφοροποιήσεις της κορυφαίας έκδοσης M60 εντοπίζονται στις νέες ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 21 ιντσών, με ειδικό γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, που αποκαλύπτουν τις μπλε βαμμένες δαγκάνες φρένων της «M Performance». Στο αμάξωμα υπάρχει και το σκουρόχρωμο logo «M60» στην πόρτα του χώρου αποσκευών , ενώ το «M» έχει πάρει τη θέση του σε κάθε ένα από τα εμπρός φτερά.

Ένα νέο επίχρυσο πάνελ εκτείνεται κατά μήκος στο κάτω άκρο των πλαϊνών παραθύρων ξεκινώντας από τον βραχίονα του καθρέφτη και καταλήγοντας στην πίσω κολόνα. Στο εσωτερικό, δεν υπάρχουν επίσης σημαντικές διαφορές, εκτός από τα φινιρίσματα των εκδόσεων «M» και τα πολυλειτουργικά ηλεκτρικά μπροστινά καθίσματα που είναι επίσης στάνταρ και ειδικά σχεδιασμένα για αυτήν την έκδοση.

Κάτω από το αμάξωμα, οι τεχνικοί της BMW έχουν τελειοποιήσει το πλαίσιο του ηλεκτρικού SUV, προσθέτοντας ενεργό σύστημα διεύθυνσης για τον πίσω άξονα και αερανάρτηση με νέα προγράμματα παραμετροποίησης απόσβεσης για μέγιστη απόδοση.

Η νέα BMW iX M60 διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, που εμπλέκει τον πίσω άξονα. Δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικά αποδίδουν μέγιστη ισχύ 590 ίππων, προσφέροντας υψηλή μέγιστη αυτονομία στην ηλεκτρική λειτουργία. Μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες μέρες εάν θα χρησιμοποιηθεί μια μπαταρία με καθαρή χωρητικότητα 111,5 kWh, η πιο ισχυρή της γερμανικής μάρκας, η οποία εκτός από μεγάλη αυτονομία θα προσφέρει και εξαιρετικές επιδόσεις.

Πληροφορίες θέλουν τη διαδικασία της επιτάχυνσης από το μηδέν στα 100 km/h να πραγματοποιείται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα! Και όλα αυτά για ένα μεγάλο, βαρύ SUV!

Μείνετε συντονισμένοι για την επίσημη παρουσίασή του!