Διαθέσιμη στην Ελλάδα η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQB - Τιμές


Η νέα EQB, το αμιγώς ηλεκτρικό 7θέσιο compact μοντέλο της Mercedes-Benz, κάνει πρεμιέρα στην ελληνική αγορά και είναι πλέον έτοιμη να δεχτεί παραγγελίες στη χώρα μας. Αναλυτικά οι τιμές πώλησης της νέας EQB στην Ελλάδα.

  • 25/11/2021

Η ηλεκτρική «επίθεση» της Mercedes  συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και μετά την EQA, σειρά έχει η νέα EQΒ, το αμιγώς ηλεκτρικό 7θέσιο compact μοντέλο της Mercedes-Benz, να λανσαριστεί και στην ελληνική αγορά. Έτσι σήμερα η Mercedes-Benz Hellas ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης και τον εξοπλισμό της νέας EQB.

Η νέα Mercedes EQΒείναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό 7θέσιο SUV που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες στις 3 σειρές καθισμάτων του. Το μήκος του αμαξώματος της νέας Mercedes-Benz EQB είναι 4.684 χιλιοστά, ενώ διατίθεται προαιρετικά με τρίτη σειρά καθισμάτων. Η εταιρεία δηλώνει πως εκεί θα μπορούν να φιλοξενθούν παιδιά ή ενήλικες με ύψος έως 1,65 μέτρα.

Στην Ευρώπη, το πλήρως ηλεκτρικό compact SUV θα κυκλοφορήσει στις εκδόσεις EQB 300 4MATIC  με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 168 kW και EQB 350 4MATIC με απόδοση 215 kW. Η μέγιστη αυτονομία κατά τον κύκλο WLTP είναι 419 χιλιόμετρα και στις δύο περιπτώσεις.

Η EQB μπορεί να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα AC σε οικιακό ρεύμα ή δημόσιο φορτιστή έως 11 kW. Ο χρόνος που απαιτείται για μία πλήρη φόρτιση εξαρτάται από τη διαθέσιμη υποδομή και τον εξοπλισμό του οχήματος. Η φόρτιση σε Wallbox της Mercedes-Benzγίνεται πολύ γρηγορότερα από ό,τι σε οικιακό ρευματοδότη.

Σε σταθμούς ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) με μέγιστη ισχύ έως 100 kW, ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου 30 λεπτά για φόρτιση από το 10% στο 80%. Και μετά από μόλις 15 λεπτά, έχει φορτιστεί με επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για άλλα 150 χιλιόμετρα (κατά τον κύκλο WLTP) .

Οι τιμές πώλησης της νέας Mercedes EQB στη χώρα μας:

EQB 300 4MATIC: 61.850 ευρώ (55.850 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»)

EQB 350 4MATIC: 64.250 ευρώ