Διέρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Honda Civic hatchback


Η νέα γενιά του Honda Civic αποκαλύφθηκε στο διαδίκτυο πριν από την επίσημη πρεμιέρα που είχε προγραμματιστεί για τις 23 Ιουνίου.

  • 18/6/2021

Η τετράθυρη σεντάν έκδοση του νέου 11ης γενιάς Honda Civic έκανε το ντεμπούτο της στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι και η κύρια αγορά του μοντέλου τον Απρίλιο, όπου οι πωλήσεις ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα.

Ενώ όμως η επίσημη πρεμιέρα της hatchback έκδοσης του Civic που είχε προγραμματιστεί στις 23 Ιουνίου, με μόνο μία teaser φωτογραφία να έχει δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, ένας από τους χιλιάδες bloggers στο Twitter δημοσίευσε live φωτογραφίες του hatchback Honda Civic. Στη συνέχεια, προφανώς, διέγραψε τις εικόνες, αλλά οι οπαδοί του μοντέλου κατάφεραν να τις αποθηκεύσουν και οι φωτογραφίες υπάρχουν σε φόρουμ για το μοντέλο της Honda.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μπορούμε να διακρίνουμε από το σχεδιασμό του πεντάθυρου μοντέλου, φαίνεται να έχει αρκετά διαφορετικό σχεδιασμό ειδικά στο πίσω μέρος, ενώ αντίθετα η προηγούμενη 10η γενιά στα σεντάν και hatchback είχε σχεδόν πανομοιότυπα πίσω φώτα.

Το νέο hatchback έλαβε νέας σχεδίασης φώτα, ενώ σε αντίθεση με το σεντάν Civic, οι σχεδιαστές διατήρησαν στο hatchback τα φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα που θυμίζει «πέταλα», αν και έχουν γίνει αισθητά μεγαλύτερα σε μέγεθος.

Επίσης, η πίσω πόρτα έχει έναν διαφορετικό πίσω προφυλακτήρα και δύο εκτεθειμένες απολήξεις της εξάτμισης σε οβάλ σχήμα, οι οποίες είναι διακοσμημένες με ένθετα χρωμίου. Το μπροστινό μέρος του πεντάθυρου μοντέλου δεν αναμένεται να έχει τεράστιες διαφορές και η πρόσοψη θα είναι λογικά στο ίδιο μοτίβο με αυτή του σεντάν.

Στο εσωτερικό του νέου Civic hatchback θα δούμε την εικόνα από το τετράθυρο: η οθόνη του συστήματος πολυμέσων θα ξεχωρίζει πάνω από την κεντρική κονσόλα, οι αεραγωγοί θα μοιάζουν σαν να κρύβονται σε μια ενιαία φαρδιά λωρίδα στο ταμπλό, ενώ στις πιο ακριβές εκδόσεις θα διατίθεται και ένα ηχοσύστημα Bose. Και φυσικά, το παρόν θα δώσει και στο πεντάθυρο Civic όλο το σύνολο των συστημάτων ασφαλείας “Honda Sensing”, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο cruise control, συστήμα αυτόματης πέδησης και διατήρησης λωρίδων κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι το 11ο Civic είναι χτισμένο στην πλατφόρμα του προκατόχου του, αλλά αυτή έχει τροποποιηθεί εκτενώς. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 36 mm φτάνοντας τα 2.736 χιλιοστά, το μήκος αυξήθηκε κατά 33 mm φτάνοντας τα 4.674 χιλιοστά στο σεντάν και το ίδιο αναμένεται και για το hatchback.

Το νέας γενιάς Honda Civic κληρονόμησε τους κινητήρες από το προηγούμενο μοντέλο. Αυτοί είναι ένας ατμοσφαιρικός 2,0 λίτρων με απόδοση 160 ίππων και ένας turbo 1,5 λίτρων με απόδοση που αυξήθηκε από 176 σε 182 ίππους. Το sedan προς το παρόν είναι εξοπλισμένο αποκλειστικά με κιβώτιο CVT, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε και ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων για το hatchback.