Διέρρευσαν οι φωτογραφίες του νέου Ford Mondeo!


Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Ford Mondeo διέρρευσαν αστην Κίνα, όπου και θα είναι η πρώτη αγορά που θα λανσαριστεί. Ποιες πληροφορίες έγιναν γνωστές για το αν θα έρθει στην Ευρώπη.

  • 9/11/2021

Η Ford έχει δηλώσει ότι πρόκειται να αποσύρει το Mondeo από την Ευρώπη τον Μάρτιο του 2022, όταν και θα έρθει η στιγμή να διακοπεί η παραγωγή του. Τα σχέδια της εταιρείας με το μπλε οβάλ σχετικά με τον διάδοχο του μοντέλου στη Γηραιά Ήπειρο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αν και οι πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε δει κατά καιρούς υποδηλώνουν ότι η Ford  ετοιμάζει τον αντικατάσταση του.

Τώρα μάλιστα γνωρίζουμε και πώς θα μοιάζει ο διάδοχος του Mondeo, ανεξάρτητα από το αν θα το δούμε στην Ευρώπη. Το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής δημοσίευσε πλήρως αποκαλυπτικές φωτογραφίες του νέου Mondeoγια την τοπική αγορά.

Το νέο Mondeoέχει το σχήμα ενός fastback σεντάν, μία μείξη των δύο τύπων αμαξώματος με σχέδιο εμπνευσμένο από τη Mustang Mach-E. Ένα σχέδιο που είναι ομολογουμένως πιο προχωρημένο από το κλασικό σεντάν τριών όγκων και έχει υιοθετήσει πολλά στοιχεία από hatchback και crossover.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν απεικονίζουν το μοντέλο ST-Line, το οποίο διαθέτει πιο σπορ πινελιές, μαύρη λακαρισμένη εμφάνιση στην μπροστινή μάσκα, δίχρωμο φινίρισμα στο εξωτερικό με λευκό χρώμα για το αμάξωμα και μαύρο για την οροφή και τις κολώνες, αλλά και μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος. Η διαρροή από την Κίνα αποκαλύπτει επίσης ότι θα υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές εξατομίκευσης της εμφάνισης, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Το λογότυπο Mondeo στο πορτμπαγκάζ επιβεβαιώνει ότι το μοντέλο της Ford θα διατηρήσει το όνομά του για την κινεζική αγορά.

Δεν μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά το ίδιο για την Ευρώπη, τουλάχιστον προς το παρόν. Η Ford δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα σχέδιά της, αν και υπάρχουν πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει και δείχνουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει διάδοχος του σημερινού Mondeo, πιθανώς με διαφορετικό όνομα. Δεν αποκλείεται αυτό να είναι το Evos, το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο για την κινέζικη αγορά.

Η διαρροή από την Κίνα επιβεβαιώνει επίσης ότι το νέο Mondeo θα πωλείται στην τοπική αγορά με κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων, αποδίδοντας 235 ίππους. Το μοντέλο πατά σε τροχούς 19 ιντσών και έχει μεταξόνιο 2.945 χιλιοστά. Το μήκος του είναι στα 4.935 χιλιοστά.