Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες της νέας Ferrari Purosangue (photo)


Τελικά δε θα χρειαστεί να περιμένουμε ως το καλοκαίρι για να δούμε το πρώτο SUV της Ferrari, την Purosangue. Τι λένε οι φήμες για το παρθενικό SUV από το Maranello.

  • 22/2/2022

Κάθε φωτογραφία της πολυαναμενόμενης Ferrari Purosangue είτε τη δείχνει με καμουφλάζ, είτε κρυμμένη, για να μην φανερωθούν οι λεπτομέρειές της προκαλεί πανικό στους φίλους της Ferrari. Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον  το πρώτο SUV από το Maranello χτυπάνε κόκκινο. 

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, το εν λόγω μοντέλο θα είναι ένα FUV, δηλαδή ένα Ferrari Utility Vehicle, το οποίο πλέον ξεκίνησε να δοκιμάζεται στο δικό του αμάξωμα και όχι κάτω από αμαξώματα της Maserati Levante.

Η ισχύς αναμένεται να προέρχεται είτε από έναν V6 είτε από έναν V8 με υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Μπορούμε να διακρίνουμε ήδη τις θύρες φόρτισης να φαίνονται κρυμμένες κάτω από το καμουφλάζ.

Από το πουθενά διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του αυτοκινήτου που κυκλοφόρησαν σε πολλές σελίδες κοινωνικών δικτύων σήμερα και φαίνεται να είναι η έκδοση προπαραγωγής της Purosangue, η οποία σύμφωνα με τη διαρροή συννελήφθη από το φωτογραφικό φακό εντός του εργοστασίου της Ferrari.

Η φωτογραφία του εμπρός μέρους αποκαλύπτει τον split σχεδιασμό των προβολέων, όπως στην SF90. Είναι ενδιαφέρον ότι, σε αντίθεση με τα άλλα μοντέλα με μπροστινό τοποθετημένο κινητήρα, η Ferrari επέλεξε να μην τοποθετήσει τη μάσκα σε ευθυγράμμιση με τους προβολείς. Αντίθετα, βρίσκεται στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα με τρόπο που μοιάζει με την Porsche Panamera.

Η βασική φήμη για το κινητήριο σύνολο θέλει την Purosangue να τροφοδοτείται από τον υβριδικό V6 κινητήρα από την 296 GTB. Σε αυτή την περίπτωση, το ιταλικό SUV θα απέδιδε 830 PS και 740 Nm ροπής. Άλλες φήμες θέλουν τη Ferrari να δίνει στην Purosangue τον V8 των 4,0 λίτρων της SF90 Stradale, ο οποίος με την βοήθεια τριών ηλεκτρικών μοτέρ ξεπερνά σε ιπποδύναμη τους 1.000 PS. 

Ιδού η διαρροή: