Δημοπρασία ρεκόρ! Αυτή είναι η πιο ακριβή πινακίδα κυκλοφορίας στον κόσμο!


Η πιο ακριβή πινακίδα κυκλοφορίας στον κόσμο πωλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε στα τα Ην. Αραβικά Εμιράτα και έσπασε όλα τα ρεκόρ! 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: emiratesauction - YouTube
  • 12/4/2023

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η Emirates Auction Company, εταιρεία δημοπρασιών από τα Ην. Αραβικά Εμιράτα, κατέγραψε το ρεκόρ για την πιο ακριβή πινακίδα κυκλοφορίας στον κόσμο, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Η πινακίδα, που διαβάζει 'P 7', άγγιξε τα 14,9 εκατ. δολάρια, με τον αγοραστή να κράτα την ανωνυμία του.

Τα νέα έφτασαν από το Twitter της Emirates Auction, η οποία ανακοίνωσε ότι έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, για την πιο ακριβή πινακίδα κυκλοφορίας που έχει πωληθεί στα χρονικά. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στην καμπάνια '1 Billion Meals Endowment', η οποία στοχεύει στην ενίσχυση των πιο υποβαθμισμένων πληθυσμών στις χώρες που πλήττονται από τον υποσιτισμό.

Ο σχεδιασμός των πινακίδων κυκλοφορίας στα Ην. Αραβικά Εμιράτα είναι τέτοιος, ώστε πινακίδες που έχουν ένα γράμμα κι έναν αριθμό, να μοιάζουν σα να φέρουν μόνο τον αριθμό, στη συγκεκριμένη περίπτωση το '7'. Αυτές οι πινακίδες έχουν αυξημένη ζήτηση, κι η αξία τους εκτοξεύεται, λόγω της απλότητας και της ιδιαιτερότητάς τους.

Για παράδειγμα, μία πινακίδα κυκλοφορίας με την επιγραφή 'D 5' πωλήθηκε για 8,9 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία στα Ην. Αραβικά Εμιράτα το 2016, με τον αγοραστή, Balvinder Singh Sahni, να δηλώνει στο Bloomberg ότι «ήταν πάντα το όνειρό μου να αποκτήσω μία πινακίδα με μονοψήφιο αριθμό.»

Το ρεκόρ που έσπασε η 'P 7' έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε η πινακίδα με τον αριθμό '1' από το 2008, όποτε και πωλήθηκε για 14,2 εκατ. δολάρια. Κι εκείνη μάλιστα, πωλήθηκε από την ίδια εταιρεία, Emirates Auction Company.

Δείτε στιγμιότυπα από τη δημοπρασία: