Διπλώματα Οδήγησης: Τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά ζητούν οι εκπαιδευτές!


Μέτρα για την καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης ζητούν οι εκπαιδευτές, κάνοντας τις δικές τους προτάσεις

  • 24/3/2021

Ανοικτά θέση για τις διαφθορά που εξακολουθεί και υφίσταται στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης παίρνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΣΕΟ), έπειτα από το νέο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Κατερίνη. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από πολύμηνη επιχείρηση κατάφερε να εξαρθρώσει σπείρα η οποία είχε εκδώσει παράνομα 250 διπλώματα οδήγησηςσε πολίτες οι οποίοι δεν είχαν περάσει από τη διαδικασία εξετάσεων, με το ανάλογο τίμημα, βεβαίως, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 3.000 ευρώ.

Έχουν γίνει ήδη 10 συλλήψεις, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται και υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών.

Για το γεγονός αυτό, ο ΠΣΕΟ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με αφορμή τις κατ’ επανάληψη αποκαλύψεις για αλχημείες σε Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών και για κυκλώματα έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης χωρίς εξετάσεις, θέλουμε με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο να καταδικάσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα κραυγάζοντας για άλλη μια φορά: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Δώστε ένα τέλος!

Δώστε μια ευκαιρία στην Οδική Ασφάλεια της χώρας μας, η οποία ψάχνει χρόνια τώρα τον προσανατολισμό της μέσα από ανούσιες φιέστες (με επιδοτήσεις, βέβαια, από εγχώρια και ευρωπαϊκά κονδύλια) διαφόρων ΜΚΟ κι ένα σύστημα εκπαίδευσης  ιδιαίτερα αναχρονιστικό και επικίνδυνο, δομημένο έτσι ώστε να ευνοεί και τις παράνομες συναλλαγές.

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής καταδικάζουμε τέτοια φαινόμενα που προσβάλουν κάθε τίμιο εκπαιδευτή, και αντιτίθενται σε μια κοινωνία με σύγχρονο και προοδευτικό χαρακτήρα.

Επειδή όμως μόνο με καταδίκες και αφορισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα, ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την  εξέταση προσόντων και συμπεριφοράς, ζητάμε από την πολιτεία να προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που όχι μόνο θα αποτρέπουν, αλλά και θα προλαμβάνουν τις παρατυπίες/παρανομίες, θωρακίζοντας την πολύπαθη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης.

Ζητάμε να κόψει επιτέλους τον “γόρδιο δεσμό” της διαπλοκής, διαχωρίζοντας την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών (η οποία είναι δουλειά  των εκπαιδευτών) από τις εξετάσεις και τον έλεγχο του συστήματος (τα οποία  είναι αποκλειστική δουλειά μιας ευνομούμενης πολιτείας).

Γνωρίζοντας ότι δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, αλλά σε κοινωνία που γεννά, συντηρεί και συντηρείται από αυτά τα φαινόμενα καλούμε πρωτίστως τους τίμιους συναδέλφους εκπαιδευτές και τους πολίτες της χώρας μας να απομονώσουν και να γυρίσουν την πλάτη στους αγύρτες που λυμαίνονται τον χώρο και την χώρα, και που είναι ένα από τα  καρκινώματα της οδικής ασφάλειας στην χώρα μας.    

Τέλος, καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση όλους τους εκπαιδευτές, προκειμένου να απαιτήσουμε τα αυτονόητα γιατί τα μηνύματα από πλευράς υπουργείου είναι τουλάχιστον ανησυχητικά..!»