Dodge Viper GTS: Μια «οχιά» που ταξίδεψε από το μέλλον


Το Dodge Viper ζωντανεύει μέσα από το ψηφιακό δημιούργημα του Guillaume Mazerolle, δείχνοντας το μέλλον της διάσημης "οχιάς".

  • 28/3/2021

Τις επόμενες δεκαετίες οι περισσότεροι από εμάς θα κληθούν να εξοικειωθούν με την ιδέα απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αφήνοντας πίσω τους το εθιστικό γουργούρισμα ενός κινητήρα υψηλού κυβισμού.

Τα περιβαλλοντικά, κατά κύριο λόγο, οφέλη που θα προκύψουν από τον εξορθολογισμό της αυτοκίνησης είναι γνωστά, αυτό που ίσως να μην είναι γνωστό και να παραμένει αβέβαιο είναι το μέλλον των συμβατικών sportscars, τα οποία είτε θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα είτε θα παραδοθούν διεκδικώντας μια θέση στη λήθη του χρόνου.

Στην περίπτωση του ψηφιακά επεξεργασμένου Dodge Viper, ο δημιουργός του Guillaume Mazerolle, αρνείται να παραδώσει τα όπλα αμαχητί δίνοντας συνέχεια  στην παράδοση που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια η περίφημη «oxία».

Τα σχεδιαστικά στοιχεία του αυτοκινήτου παντρεύουν το χθες με το σήμερα, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην κατηγορία των αμερικανικών sportscars.

Η παρουσία των απολήξεων εξάτμισης στο πίσω τμήμα του  Dodge Viper GTS δεν θα πρέπει να σας μπερδεύει, καθώς αν και εφόσον δούμε το αμερικανικό spotscar να επιστρέφει στη ζωή τότε αυτό θα γίνει με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής "καρδιάς".

Άλλωστε δεν θα είναι το πρώτο ή το τελευταίο τετράτροχο που θα κληθεί να νερώσει το κρασί του ώστε να επιστρέψει στη γραμμή παραγωγής. Το πρόσφατο παράδειγμα του Hummer είναι ενδεικτικό του τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.