Δρ. Βαφείδης: «Η ηλεκτροκίνηση δε συναγωνίζεται ένα κινητήρα φυσικού αερίου» (video-photos)


Ο πρώην Διευθυντής Τμήματος Συστημάτων Μετάδοσης & Εναλλακτικών Μορφών Κίνησης της Fiat Powertrain Technologies (FPT), εμφανίστηκε αντίθετος με το... μονόδρομο της ηλεκτροκίνησης, μιλώντας στην Ημερίδα «Κινητικότητα-Καινοτομία-Ανάπτυξη για ένα Βιώσιμο Μέλλον» που διοργάνωσε το CAR AND DRIVER.

  • ΦΩΤ.: Γ. ΚΟΥΤΟΣ, FIAT
  • 21/10/2022

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση, αναγκαζόμενες να εναρμονιστούν με την (προς επικύρωση) απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πώληση αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2035.

Ωστόσο ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαφείδης, πρώην Διευθυντής Τμήματος Συστημάτων Μετάδοσης & Εναλλακτικών Μορφών Κίνησης της Fiat Powertrain Technologies (FPT), εμφανίστηκε αντίθετος με το… μονόδρομο της ηλεκτροκίνησης, μιλώντας στην Ημερίδα «Κινητικότητα-Καινοτομία-Ανάπτυξη για ένα Βιώσιμο Μέλλον», που διοργάνωσε την Κυριακή (16/10) το περιοδικό «CAR AND DRIVER», με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι που προσωπικά δεν παραδέχομαι σαν τη μοναδική λύση. Μετατοπίζει το πρόβλημα της μόλυνσης από την πόλη… στην Πτολεμαΐδα, για παράδειγμα. Η ηλεκτροκίνηση, με την παραγωγή, τις μπαταρίες, την κατασκευή, την ανακύκλωση, δε συναγωνίζεται καθόλου έναν κινητήρα φυσικού αερίου ή diesel. Το φυσικό αέριο είναι... βρώμικο υδρογόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Το 2020 έπρεπε οι αυτοκινητοβιομηχανίες να περάσουν από εκπομπές διοξείδιου του άνθρακα 130 σε 95 g/km. Εκεί άρχισαν οι καινοτομίες ή τα κόλπα, για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις της ΕΕ, γιατί αλλιώς θα είχαν μεγάλα πρόστιμα. Η καινοτομία πιέζεται από την πολιτική, την οικονομία και τη βιωσιμότητα».

Έχοντας δημιουργήσει ο ίδιος μια σειρά από καινοτομίες στην FIAT, μετέφερε την εμπειρία του από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια καινοτόμα ιδέα, πριν καταφέρει να «φτάσει» στα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής: «Το πρώτο που υφίσταται ο ερευνητής, όταν ξεκινά να παρουσιάσει την καινοτομία του, είναι η δυσπιστία. Το επόμενο, αν ξεπεραστεί το πρώτο, είναι το οικονομοτεχνικό θέμα. Αν αυτό που προτείνεται είναι βιώσιμο οικονομικά. Μετά, είναι το πόσοι έχουν κάνει κάτι παρόμοιο, τι κάνει ο συναγωνισμός και αν μπορούμε να γίνουμε εμείς καλύτεροι. Τότε αρχίζει η πραγματική δουλειά».

Τέλος, έδωσε τη δική του συμβουλή προς τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών Σχολών: «Συνήθως οι μεγάλοι λένε στους μικρούς ‘να μελετάς, να μελετάς, να μελετάς, να διαβάζεις’. Εγώ λέω ‘να καταλαβαίνεις’. Έχει μεγάλη σημασία οι νέοι συνάδελφοι να καταλαβαίνουν πριν μάθουν. Όταν καταλαβαίνεις, μπορείς μετά και να μάθεις».

Παρακολουθείστε όλα όσα ανέφερε από το σημείο 6:44:53 του video.