Drako GTE: Ένα σούπερ σεντάν με 1.200 άλογα (Video)


Μία ακόμα άγνωστη εταιρία ξεκινά την παραγωγή ενός ηλεκτρικού μοντέλου με εντυπωσιακό αμάξωμα και ακόμα πιο εντυπωσιακές προδιαγραφές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/8/2019

Ένα από τα θετικά της νέας εποχής που έρχεται με την ηλεκτροκίνηση είναι το γεγονός ότι καθίσταται πια αρκετά εύκολο σε μικρές εταιρίες να παράγουν τα δικά τους αυτοκίνητα. Μία τέτοια είναι και η Drako, μια start-up με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία δίνει το πρώτο δείγμα γραφής της με το εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις GTE.

To συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ -ένα σε κάθε τροχό- που παράγουν συνδυαστική ισχύ 1.200 ίππων και 8.800 Nm ροπής! Με βάση αυτά τα νούμερα οι επιδόσεις του αναμένεται να είναι καθηλωτικές (ιδίως οι ρεπρίζ) ενώ η εταιρία ανακοινώνει τελική ταχύτητα πάνω από 330 km/h.

Xάρη στην ύπαρξη τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ το GTE μπορεί να έχει πολύ προχωρημένη μετάδοση, καθώς ο κάθε ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ανεξάρτητα και μέσω ενός πολύ εξελιγμένου κομπιούτερ και λογισμικού στέλνει ανά πάσα στιγμή διαφορετική ροπή σε κάθε τροχό ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι η εξέλιξη αυτού του συστήματος έχει γίνει μεταξύ άλλων και στο Nurburgring με το σύστημά της να μπορεί να ρυθμίζει την ροπή σε κάθε τροχό έως και 1.000 φορές ανά δευτερόλεπτο. Η μπαταρία του είναι των 90 kWh και είναι σε θέση να γεμίζει σε φορτιστές των 150 kW.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι δεν επιλέχθηκε η μορφή ενός σπορ μοντέλου αλλά ενός τετράθυρου σεντάν το οποίο όμως δείχνει ιδιαίτερα δυναμικό και με πολύ σπορ προδιαγραφές, κάτι που άλλωστε τονίζεται και από το video της παρουσίασης που γίνεται μέσα σε πίστα.

Η εκκίνηση της παραγωγής του αναμένεται μέσα στο 2020, και η τιμή του κάθε ενός από τα 25 μοντέλα που θα κατασκευαστούν θα είναι στο 1,25 εκατομμύρια δολάρια.