DS Automobiles: Θέλει μόνο EV και PHEV μέχρι το 2025


Το πολυτελές σήμα της Citroen και γενικότερα του ομίλου PSA θέτει ένα χρονικό πλαίσιο για τα πλάνα εξηλεκτρισμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: DS AUTOMOBILES
  • 20/11/2020

Πυκνώνουν οι πληροφορίες γύρω από τις αγορές και τις χώρες που δηλώνουν την σταδιακή εγκατάλειψη των αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης με αποκορύφωμα την βρετανική κυβέρνηση και το όριο μέχρι το 2030. Όπως και να το κάνουμε το μέλλον δείχνει προς τον εξηλεκτρισμό και μια εταιρία με ιδιαίτερο premium χαρακτήρα όπως είναι η DS Automobiles το βλέπει σαν μια μεγάλη ευκαιρία.

Ήδη οι Γάλλοι έχουν κάνει τα πρώτα βήματα λανσάροντας τόσο την ηλεκτρική έκδοση DS 3 Crossback E-Tense όσο κα την plug-in υβριδική έκδοση του DS 5 Crossback. Αξιοσημείωτο είναι πως η DS Automobiles είναι ήδη η πρώτη και η μόνη premium εταιρία που επιτυγχάνει το προβλεπόμενο όριο των 95 g CO2/km που προβλέπει η ΕΕ.

H DS έχει κινηθεί αθόρυβα και είναι από τους πρωτοπόρους στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της. Βέβαια, εδώ μετράει το γεγονός της κόμπακτ γκάμας και της τεχνολογίας που διαθέτει πάνω σε αυτό το τομέα ο όμιλος PSA. Μεγάλη συμβολή έχει δώσει και η συμμετοχή της εταιρίας από την αρχή του πρωταθλήματος Formula E που στα έξι χρόνια που διεξάγεται έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα.

«Η φιλόδοξη μετάβαση σε οχήματα με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων (ULEVs) που ωθείται από την κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπιστεί με εξίσου φιλόδοξη εργασία από τη αυτοκινητοβιομηχανία. Η DS Automobiles υπήρξε πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά και στα plug-in οχήματα από την αρχή και είναι σε θέση πέντε χρόνια νωρίτερα να ανταποκριθεί στα νέα όρια, μέσω της συνεχούς επένδυσής της και της ανάπτυξης πρωτοποριακών ηλεκτροκίνητων οχημάτων », δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της DS στο Ηνωμένο Βασίλειο, Mark Blundell.