Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε εργοστάσιο της Mercedes


Το περιστατικό συνέβη στις εγκαταστάσεις του Sindelfingen και όπως έγινε γνωστό δεν εμπλέκονται άτομα εκτός του εργοστασίου.

  • 11/5/2023

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ώρες στο εργοστάσιο Sindelfingen της Mercedes, στην Στουτγκάρδη, όταν μετά από πυροβολισμούς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Αρχικά υπήρξε ενημέρωση για έναν νεκρό και έναν τραυματία, ωστόσο πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι έχασε τελικά τη μάχη και υπέκυψε στα τραύματά του.

Από τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τα θύματα ήταν δύο 44χρονοι άνδρες. Ο φερόμενος ως δράστης είναι 53χρονος άνδρας ο οποίος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, άνοιξε πυρ, πριν τον σταματήσουν οι άνδρες της ασφάλειας αρχικά και στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις.  

Από τη μεριά της η Mercedes επιβεβαίωσε το περιστατικό χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ τόνισε ότι συνεργάζεται με τις αρχές για να πέσει φως στην υπόθεση. 

Σύμφωνα με τις αναφορές γερμανικών μέσων, ο ύποπτος δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς. Οι πυροβολισμοί έπεσαν στον τομέα 56, όπου βρίσκεται η γραμμή παραγωγής της Mercedes C-Class, λίγο πριν τις 08.00 π.μ της Πέμπτης, αμέσως μετά την είσοδο του 53χρονου στις εγκαταστάσεις για την έναρξη της βάρδιάς του.