Δυστύχημα στην Κίνα με εμπλοκή Tesla προκαλεί ερωτηματικά (video)


Η τρελή πορεία ενός Tesla Model Y είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τριών.

  • 14/11/2022

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις ακριβείς συνθήκες γύρω από τις οποίες συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα στην Κίνα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή έκδοση του «Drive», στις 5 Νοεμβρίου στην πόλη Guangdong της Κίνας, ένα Tesla Model Y σταματά για λίγο στην άκρη του δρόμου και στη συνέχεια ξεκινά με ξέφρενη πορεία με μεγάλη ταχύτητα, η οποία καταλήγει με τον φρικτό τρόπο που προαναφέρθηκε.

Το video από το κανάλι CnEVPost στο YouTube, καταγράφει την πορεία του Tesla μέσω μιας σειράς από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κατά μήκος της διαδρομής. Το Tesla επιταχύνει, περνά ανάμεσα από άλλα οχήματα και αρχικά χτυπά ένα μηχανάκι, στη συνέχεια παρασέρνει έναν ποδηλάτη και τελικά συγκρούεται σφοδρά με ένα τρίκυκλο, πριν καταλήξει στην είσοδο ενός καταστήματος και βάλει τέλος στην ξέφρενη πορεία του, με τη βοήθεια ενός κάδου σκουπιδιών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο 55χρονος οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται να μην έχει τραυματιστεί, ενώ ένα μέλος της οικογένειάς του, που διατήρησε την ανωνυμία του, υποστήριξε ότι ο οδηγός αντιμετώπισε νωρίτερα πρόβλημα με το πεντάλ του φρένου.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα του εξωτερικού, ένα άλλο μέλος υποστήριξε ότι το δυστύχημα οφείλεται σε δυσλειτουργία του συστήματος Auto Pilot της Tesla. Ωστόσο, η εταιρεία διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, αναφέροντας ότι τα δεδομένα του οχήματος έδειξαν ότι το πεντάλ του φρένου ουδέποτε πατήθηκε σε όλο το μήκος της ξέφρενης πορείας των περίπου 2,6 km.

Επιπλέον, η Tesla ξεκαθάρισε ότι θα βοηθήσει τις κινεζικές αρχές στη διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος.

Δείτε το σχετικό video πατώντας ΕΔΩ:

Πηγή: Drive (AUS)