Δυστυχώς, δεν θα υπάρξει Audi RS1


Από τη στιγμή που η Audi Sport θεωρεί πως ο πεντακύλινδρος των 2.500 cc είναι η βάση της το RS1 αυτομάτως αποκλείεται.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/1/2020

Οι φήμες έλεγαν πως το νέο και ιδιαίτερο καλό Audi A1 θα προστεθεί στη γκάμα των μοντέλων της Audi Sport, καθώς κάποια στιγμή θα έκανε την εμφάνισή η κορυφαία εκδοχή του, το RS1. Όσοι λοιπόν περίμεναν το καυτό μικρό Audi θα πρέπει πλέον να κοιτάζουν αλλού, καθώς ο επικεφαλής της Audi Sport Julius Seebach σε συνέντευξή του σε αγγλικό περιοδικό είπε πως δεν θα υπάρξει έκδοση RS του εισαγωγικού μοντέλου της γκάμας.

Ένας από τους λόγους είναι πως η Audi Sport δεν προτίθεται να συμπεριλάβει στους κινητήρες της -η λογική της είναι ένα μοντέλο ένας κινητήρας- ένα τετρακύλινδρο σύνολο. Κι αυτό γιατί είναι ειλημμένη απόφαση πως ο βασικός κινητήρας των RS θα είναι ο πεντακύλινδρος των 2,5 lt, που έχει συνδέσει την ύπαρξή του με τα γρήγορα Audi και μέχρι στιγμής αποδίδει 400 ίππους. Για την επόμενη πάντως γενιά του RS3 λέγεται πως θα ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό- ορόσημο.

Το A1 όχι μόνο δεν θα έχει έκδοση RS1 αλλά ούτε και S1, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Έτσι η πιο ισχυρή εκδοχή του θα παραμείνει η 40 TFSI με το σύνολο των 2.000 cc και των 200 PS που κινεί και το VW Polo GTI και έχει αν επιδείξει και πολύ καλές επιδόσεις (0-100 km/h σε 6,6 sec, τελική ταχύτητα 235 km/h).