Έφτιαξε ολόκληρη F1 από χαρτόνι! (Video)


Όταν έχεις όρεξη και αρκετό ελεύθερο χρόνο τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να γίνεις ο ήρωας του Internet για λίγα λεπτά της ώρας.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/12/2018

Μερικοί από τους φίλους της Formula 1 είναι τόσο φανατικοί που μπορούν να πάνε τα πράγματα έως τα άκρα. Όπως ο συγκεκριμένος νεαρός ο οποίος αποφάσισε ότι δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει από το να φτιάξει μία full size φόρμουλα από... χαρτόνι.

Στην προσπάθειά του χρειάστηκε πάνω από 100 σωληνάρια κόλλας, γύρω στα 50 τετραγωνικά μέτρα σκληρό χαρτόνι, και πάνω από 250 ώρες εργασίας οι οποίες προφανώς του περίσσευαν. Το τελικό αποτέλεσμα πάντως είναι αρκετά εμφανίσιμο και δικαιώνει την όλη προσπάθεια, καθώς έχει καταφέρει να φτιάξει ένα μοντέλο με ισορροπημένες γραμμές και απόλυτη ακρίβεια.

Όλη η κατασκευή που βλέπουμε στο video με την τεχνική του time lapse έγινε με μεγάλη προσπάθεια και σωστό σχεδιασμό του χαρτονιού, χρησιμοποιήθηκε ζεστή κόλλα για τις συνδέσεις, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως έχουν διαμορφωθεί οι καμπύλες του μονοθεσίου (λάστιχα, τμήματα του αεροδυναμικού πακέτου, το τιμόνι κ.λπ.).

Ο ήρωάς μας φαίνεται πολύ καλός και επίμονος μάστορας οπότε και μάλλον του αξίζουν τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που θα του χαρίσει ένα click από το ποντίκι σας.