Έφυγε από τη ζωή ο Paolo Pininfarina, γιος του θρύλου σχεδιαστή Sergio Pininfarina


Ο εγγονός του ιδρυτή της Pininfarina κι επί δεκαετιών πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Automobili Pininfarina - Matteo Montaldo
  • 10/4/2024

Η Pininfarina έκανε γνωστό ότι ο Paolo Pininfarina, επί 36 ετών πρόεδρός της και γιος του θρυλικού σχεδιαστή αυτοκινήτων, Sergio Pininfarina, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Οι Ιταλοί δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία θανάτου, όμως στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πέρασε τις τελευταίες του στιγμές στο Τορίνο στην Ιταλία, περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του, Ilaria, τη μητέρα του και τα πέντε του παιδιά.

Ο Pininfarina αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, ολοκληρώνοντας το πτυχίο του ως μηχανολόγος μηχανικός. Πέρασε από τις Cadillac, Honda και General Motors, πριν μεταβεί το 1987 στην εταιρεία που ίδρυσε ο παππούς του, Battista "Pinin" Farina.

Εκεί, ανέλαβε τον ρόλο του CEO της Pininfarina Extra, θυγατρική της Pininfarina, που εξειδικεύεται στους τομείς της κατασκευής επίπλων, της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού στον χώρο της ναυπηγικής. Ταυτόχρονα, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας από το 1988, παίζοντας καίριο ρόλο στη μεταμόρφωση της εταιρείας σε μία από τις πιο εμβληματικές μάρκες όλων των εποχών.

Δύο ήταν τα μοντέλα της Pininfarina, που ο Paolo κρατούσε βαθύτερα στην καρδιά του. Το πρώτο ήταν ένα concept car, pου ονομαζόταν Pininfarina Sergio και βασιζόταν στη Ferrari 488. Το δεύτερο ήταν η Automobili Pininfarina Battista, το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar της εταιρείας, που αγγίζει τα 1.800 PS. Με δεδομένο ότι η φίρμα δίνει στα οχήματά της, ονομασίες που παραπέμπουν σε ανθρώπους της που έχουν αφήσει το σημάδι τους στην ιστορία της, δεν αποκλείεται, το επόμενο να αποτελέσει φόρο τιμής στον Paolo Pininfarina.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Pininfarina B95 είναι το απόλυτο ηλεκτρικό speedster hypercar με 1.900 PS (video-photos)

Δείτε την Pininfarina Battista των 1.900 PS να «διαλύει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (video)

Pininfarina Battista: Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στο 400άρι με 2 νέα παγκόσμια ρεκόρ (video)