Ο Jay Leno οδήγησε ένα ηλεκτρικό «τέρας» 1.800 PS και ερωτεύτηκε (video)


«Έχει τόση πολλή ροπή, είναι γελοίο!», δήλωσε ο Αμερικανός παρουσιαστής όταν ολοκλήρωσε την βόλτα του με το εντυπωσιακό εντυπωσιακό hypercar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Αρχείο, Jay Leno's Garage - YouTube
  • 22/9/2023

Η Automobili Pinifarina έδωσε στον Jay Leno την ευκαιρία να οδηγήσει τα εξωπραγματικά της μοντέλα, φέρνοντάς τα στο διάσημο γκαράζ του. Ο παρουσιαστής εστίασε στην Battista, όμως οι Ιταλοί έφεραν μαζί τους και την νέα B95, για την οποία επίσης μίλησε ο ίδιος στο σχετικό video που δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube.

Αυτό που αγαπά ιδιαίτερα ο Αμερικανός για την Battista είναι το γεγονός ότι είναι ένα αληθινά ιταλικό δημιούργημα. Την αποκάλεσε ένα «πανέμορφο αυτοκίνητο,» επαινώντας τον αεροδυναμικό της σχεδιασμό.

Ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Paolo Dellacha, βρέθηκε κι αυτός στην εκπομπή του Leno, εξηγώντας ότι η μεγάλη επιτυχία της Battista οφείλεται στο γεγονός ότι οι μηχανικοί ακολουθούν τις οδηγίες των σχεδιαστών, κι όχι το ανάποδο. Πρόκειται για μια αυτοκινητοβιομηχανία που βάζει τον σχεδιασμό και την αεροδυναμική σε πρώτο πλάνο.

Το ηλεκτρικό hypercar της Pininfarina παράγει 1.877 PS και 2.340 Nm ροπής, κάνοντάς το ένα από τα ισχυρότερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Ο Dellacha αποκάλυψε επίσης ότι η ανάρτηση του οχήματος σχεδιάστηκε με γνώμονα τον βέλτιστο χειρισμό, ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα, προκειμένου το βάρος να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Οι άνθρωποι της Pininfarina έφεραν μαζί τους και το PURA Vision, το crossover concept car που αποκάλυψαν κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week, όπως και την B95 'Barchetta', ένα κάμπριο βασισμένο στην Battista, που θα καταφτάσει στις εκθέσεις της εταιρείας το 2025, δηλαδή στα 95α γενέθλια της εταιρείας.

Φυσικά, ο Leno οδήγησε την Battista, με τον ίδιο να αναφέρει ότι «έχει τόση πολλή ροπή, είναι γελοίο,» συμπληρώνοντας ότι παρά το αυξημένο της βάρος, ο χειρισμός είναι εξαιρετικά εύκολος. Δεν κατάφερε να «γράψει» κάποια τρομερή επίδοση, αφού οδήγησε σε δημόσιους δρόμους -και σίγουρα όχι στην Autobahn- όμως είναι ήδη γνωστό ότι τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε μόλις 1,79 sec.

Δείτε το video: