«Έφυγε» η πρώτη McLaren Speedtail (video)


Το πρώτο hypercar εγκατέλειψε… το εκκολαπτήριο της της βρετανικής εταιρίας και κατευθύνθηκε προς τη νέα του στέγη και τον τυχερό ιδιοκτήτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/11/2018

Αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε live να κινείται η Speedtail σε αργή κίνηση και να  βγαίνει έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Woking του μεγάλου νησιού. Βλέποντας το βίντεο (από έναν dealer από το Newport Beach της Καλιφόρνια) μπορείτε να ακούσετε τον V8 να δουλεύει στο ρελαντί αλλά και να δείτε σε κίνηση το ομολογουμένως περίεργο σχήμα της Speedtail που αισθητικά αφήνει ανάμεικτες εντυπώσεις.

Πίσω από το τιμόνι της πρώτης Speedtail βρίσκεται ο σχεδιαστής Alex Alexiev αλλά όσο και αν προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις πως αυτό το hyper-GT είναι και όμορφο. Άλλωστε το ζητούμενο δεν είναι άλλο από τις σούπερ επιδόσεις και αεροδυναμική που μπορεί να δώσει μόνο το σχήμα «σταγόνας». Κάπως έτσι η Speedtail ξεπερνά την τελική ταχύτητα των 400 km/h με την McLaren να κάνει λόγο για την ακρίβεια για 402 km/h.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, το σύστημα θα είναι υβριδικό, με τον V8 των 3,9 λίτρων και τους ηλεκτροκινητήρες να φθάνουν συνδυαστικά στους 1.050 ίππους. Αναμένονται τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η Speedtail με κληρονομιά το DNA της θρυλικής McLaren F1 θα κατασκευαστεί σε μόλις 106 μονάδες με τιμή περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ.