Έφυγε ο Νικόλαος Σφακιανάκης, o άνθρωπος που καθιέρωσε την Suzuki στην Ελλάδα


  • 28/3/2020

O άνθρωπος που έφερε και στήριξε την Suzuki στην χώρα μας απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών.

Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου της παλιάς φρουράς, με δυναμική παρουσία για πάνω από μισό αιώνα στα επιχειρηματικά τεκταινόμενα της χώρας μας.

Γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβριου του 1922 στο χωριό Μελέσσες στο νομό του Ηρακλείου στην Κρήτη. Έχοντας κλίση προς την επιχειρηματικότητα και την αγάπη προς τα μηχανοκίνητα κάθε είδους, άφησε την αγροτική ενασχόληση της οικογένειας και ξεκίνησε την δική του πορεία από το Ηράκλειο ασχολούμενος με τις μεταφορές. 

Το 1948 ήρθε στην Αθήνα και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην εμπορία αυτοκινήτων. Η εξέλιξή του ήταν διαρκώς ανοδική, καθώς το 1960 ανέλαβε την αντιπροσώπευση των λεωφορείων και φορτηγών της γνωστής τότε γερμανικής εταιρίας Bussinga. 

Το 1967 ξεκίνησε την πιο σημαντική όπως αποδείχτηκε δραστηριότητά του στην χώρα μας, αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευση της Ιαπωνικής εταιρίας Suzuki. Από τότε συνέδεσε το όνομά του με την εξάπλωση και την καθιέρωση της εταιρίας στην χώρα μας, εξελίσσοντας την εταιρία του σε έναν μεγάλο όμιλο, ο οποίος το 1997 εισήλθε στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την επωνυμία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ..