Είναι αυτό το νέο Nissan 400Z παραγωγής; (video)


Ένα από τα σημαντικότερα σπορ κουπέ είναι αυτό της Nissan που περιμένουν με μεγάλη αγωνία πολλοί φίλοι της γρήγορης οδήγησης. Και όχι μόνο…

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/2/2021

Την περασμένη εβδομάδα η Nissan παρουσίασε δύο πολύ σημαντικά μοντέλα για την αμερικανική αγορά, τα νέα Pathfinder και Frontier. Τα οποία συμπληρώνουν την πιο πρόσφατη γραμμή «επίθεσης» της ιαπωνικής εταιρίας, μαζί με τo Patrol και το ηλεκτρικό Ariya.

Η Nissan πραγματοποίησε την παρουσίαση των Pathfinder/ Frontier διαδικτυακά μέσω ενός ψηφιακού event με την ονομασία Next Experience, το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Εσκεμμένα το βίντεο ξεκινά από την στιγμή που δίνεται ο λόγος στον αντιπρόεδρο παγκόσμιου σχεδιασμού της εταιρίας, Alfonso Albaisa, o οποίος μας ξεναγεί στο σχεδιαστικό κέντρο της Nissan.

Σε κάποιο σημείο ο Albaisa στέκεται μπροστά από τα αυτοκίνητα και η κάμερα εστιάζει πάνω στο κίτρινο πρωτότυπο Z Proto που έχουμε ήδη δει από την επίσημη παρουσίασή του. Ωστόσο, λίγα μέτρα πιο πίσω διακρίνεται ένα γκρι κουπέ που έχει κάποιες διαφορές από το concept και να δίνεται τροφή για υποθέσεις πως πρόκειται για το 400Z που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Μέχρι τώρα αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ασχέτως αν το γκρι μοντέλο είναι το παραγωγής, θα διαφέρει ελάχιστα από το Z Proto. Και κάτω από το καπό θα ήταν έκπληξη αν δεν υπήρχε ο twin-turbo τρίλιτρος V6 από το Infiniti Q60, όπου αποδίδει 400 άλογα. Φυσικά στο κουπέ θα περνούν στους πίσω τροχούς…