Είναι τα αυτοκίνητα το ίδιο ασφαλή παντού; (Video)


Σε δοκιμή πρόσκρουσης δύο οχημάτων που διεξήγαγαν οι άνθρωποι του Οργανισμού «Global NCAP» με το ένα να κατασκευάζεται στην Κεντρική Αμερική και το δεύτερο στην Ινδία διαπίστωσαν ότι η απάντηση δεν είναι αυτή που ίσως αναμένουμε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/6/2022

O Οργανισμός «Global NCAP» («Global New Car Assessment Programme») ιδρύθηκε το 2011 στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να διεξάγει έρευνες και δοκιμές πρόσκρουσης, για να συμβάλλει με τα αποτελέσματά του στη βελτίωση της ασφάλειας των καινούργιων αυτοκινήτων και στη μείωση του αριθμού των θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Πρόσφατα, οι άνθρωποι του Οργανισμού πραγματοποίησαν μια δοκιμή πρόσκρουσης μεταξύ ενός Hyundai Accent Sedan που κατασκευάζεται στο Μεξικό και ενός Hyundai Grand i10 Sedan το οποίο παράγεται στην Ινδία. Και τα δύο οχήματα είναι τα οικονομικά προσιτότερα μοντέλα της Νοτιοκορεατικής εταιρείας στις δύο χώρες, αντίστοιχα.

Μετά το τεστ διαπίστωσαν ότι το αμάξωμα του Grand i10 Sedan καταστράφηκε σε μεγάλη έκταση, η εμπρός δεξιά κολώνα του παρμπρίζ λύγισε και το τιμόνι μετακινήθηκε προς το μέρος του «dummy» που βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Το αυτοκίνητο διαθέτει μόνο δύο μετωπικούς αερόσακους και στέλεχος του «Global NCAP» εκτίμησε ότι σε τέτοια σύγκρουση στον δρόμο οι εμπρός επιβάτες του θα αντιμετώπιζαν κίνδυνο σοβαρού ή θανατηφόρου τραυματισμού.

Αντιθέτως, το Accent Sedan τα πήγε πολύ καλύτερα. Το αμάξωμά του παραμορφώθηκε με τρόπο που δεν προκάλεσε πρόβλημα στους επιβάτες και το γεγονός ότι διαθέτει έξι αερόσακους στη βασική έκδοσή του συνέβαλε στην παθητική ασφάλειά τους. Σε μια τέτοια πραγματική περίπτωση οι επιβάτες θα έβγαιναν από το αυτοκίνητο με ελαφρά τραύματα, φορώντας βεβαίως τη ζώνη ασφαλείας κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Τα στελέχη του Οργανισμού δήλωσαν ότι η διαφορά στο αποτέλεσμα μετά τη σύγκρουση οφείλεται στα διαφορετικά στάνταρ και στους κανονισμούς ασφάλειας που ισχύουν μεταξύ των χωρών καθώς και στην προτεραιότητα που δίνουν οι αγοραστές σε αυτές σε διάφορα στοιχεία του εξοπλισμού ή στο βιοτικό επίπεδο που επικρατεί σε αυτές.

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το βίντεο από τη δοκιμή που πραγματοποίησε ο «Global NCAP».