Eξαιρετικές κριτικές για τα Mazda2, Mazda3 και MX-5


Οι πελάτες της Mazda είναι από τους πιο ικανοποιημένους στην Ευρώπη. Αυτό προέκυψε και πάλι από δύο J.D. Powers έρευνες που διεξήχθησαν στην Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2011 και αφορούσαν στην ικανοποίηση των πελατών. 

  • 7/8/2011

 

Οι πελάτες της Mazda είναι από τους πιο ικανοποιημένους στην Ευρώπη. Αυτό προέκυψε και πάλι από δύο J.D. Powers έρευνες που διεξήχθησαν στην Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2011 και αφορούσαν στην ικανοποίηση των πελατών.
 
Σε αυτές τις δύο πολύ σημαντικές για την αυτοκινητοβιομηχανία αγορές, περίπου 17.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κλήθηκαν να αξιολογήσουν το αυτοκίνητό τους αναφορικά με την οδηγική συμπεριφορά, τον χειρισμό, τα έξοδα συντήρησης, την μηχανική αξιοπιστία και τη ποιότητα του εσωτερικού.
 
Στην Γερμανία, το Mazda3 όχι μόνο αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία compact, αλλά μπόρεσε να συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλο από τα 117 μοντέλα που συμμετείχαν στην έρευνα και κέρδισε το «χρυσό» στην γενική βαθμολογία θέτοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση τα Mercedes A-Class και Honda Civic αντίστοιχα.
 
Το δυναμικό Mazda2 έχει επίσης έναν λόγο για να γιορτάζει καθώς επικράτησε στην κατηγορία sub-compact και βρέθηκε μπροστά από το Dacia Logan και το Mini. Με αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, η Mazda κατέλαβε την τρίτη θέση ανάμεσα σε 28 μάρκες που συμμετείχαν στην έρευνα, μία θέση παραπάνω από την τέταρτη που είχε καταλάβει την προηγούμενη χρονιά. 
 
Στην αντίστοιχη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Mazda MX-5 ήταν νικητής για μία ακόμα φορά στη κατηγορία των sport cars. Αλλά δεν ήταν απλά ο νικητής της κατηγορίας. Το roadster της Mazda κατάφερε να ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ του και να εκτοπίσει με σχετική ευκολία αυτοκίνητα όπως το Volkswagen Scirocco και τα πολυτελή Audi TT, Mercedes-Benz CLK και SLK.
 
Αυτό συνέβη μόλις τέσσερεις μήνες μετά την παραγωγή του 900.000ου Mazda MX-5, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνει ανανέωση του Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness για το διθέσιο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις. Έχοντας εξαιρετική αξιοπιστία, η πλειοψηφία αυτών των αυτοκινήτων κινούνται ακόμα στους δρόμους.
 
Το ΜΧ-5 είναι ένα δημοφιλές αυτοκίνητο αγώνων που ενθουσίασε τους υποστηρικτές του με τον χειρισμό και την συμπεριφορά του στον Ice Race που έλαβε χώρα στην Σουηδία το 2010. Ένα  πραγματικά λατρεμένο roadster που έχει υποστηρικτές και φανατικούς οπαδούς σε κάθε ήπειρο.