Electron Quasar: Το γερμανικό Chaos των 2.300 ίππων


Πρώτη γνωριμία με το αμιγώς ηλεκτρικό γερμανικό hypercar Quasar της Electron που αποδίδει 2.300 ίππους και χρειάζεται μόλις 1,65 δευτερόλεπτα για το 0-100!

  • 14/4/2021

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Electron Innovativ παρουσίασε το «Electron One», ένα εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρικό supercar που είχε ισχύ 1.360 ίππων.

Ήταν προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί στην προσεχή διεθνή έκθεση αυτοκινήτων της Γενεύης, όμως όλοι ξέρουμε τον λόγο που αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Αποκαλούμενη πλέον Electron Motors, η εταιρεία η οποία έχει βάση τη Γερμανία, επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα ακόμα πιο δυναμικό μοντέλο, που απέχει μακράν από το προηγούμενο.

Το hypercar Quasar προβλέπεται να αποδίδει 2.332 ίππους χρησιμοποιώντας συνολικά τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό.

Το σύστημα που θα διαχειρίζεται αυτή την τρομακτική ισχύ ονομάζεται Electron Smart Torque Vectoring System (ESTV). Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το συνολικό βάρους του αμαξώματος θα περιοριστεί στα 1.500 κιλά.

Επομένως, αν όντως είναι έτσι, δεν μας κάνει και τόσο εντύπωση τα 1,65 δευτερόλεπτα που δηλώνουν ως χρόνο για τη διαδικασία επίτευξης των πρώτων 100 χλμ./ώρα από στάση! Ούτε όμως η τελική ταχύτητα των 450 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Προς το παρόν τα νούμερα αυτά αφορούν δελτία τύπου και θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου αποφασίσει οριστικά η Electron Motors, την παραγωγή αυτού του hypercar.  Προς το παρόν, το επίσημο ντεμπούτο του Quasar αναμένεται το 2023.

Οι πληροφορίες μιλούν για κατασκευή 99 μονάδων, οι οποίες θα παραδοθούν στους αγοραστές σε διάστημα τριών ετών. Η τιμή για κάθε ένα από αυτά θα κυμαίνεται κοντά στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο αφορά το Electron One, ο CEO της εταιρείας, Armagan Arabul, δήλωσε πως το project δεν έχει ακυρωθεί, αλλά απλά αναβληθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι για το λιγότερο ισχυρό γερμανικό μοντέλο, θα πρέπει να μείνουν συντονισμένοι περιμένοντας οκτώ ακόμα μήνες μετά το λανσάρισμα του Quasar, για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.