Επανέρχεται από σήμερα η ελεγχόμενη στάθμευση στον Δ. Αθηναίων


Τέλος από τη Δευτέρα 12 Απριλίου η δωρεάν στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας, λόγω μερικής άρσης του lockdwon με την επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής.

  • 12/4/2021

Οι οδηγοί που θα επιχειρήσουν να σταθμεύσουν τα οχήματά τους στο κέντρο των Αθηνών από την ερχόμενη Δευτέρα (12/4), θα πρέπει να καταβάλλουν το τίμημα που αναλογεί, καθώς, ο Δήμος Αθηναίων, επαναφέρει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που είχε μπει στον πάγο λόγω μέτρων πανδημίας Covid-19.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ό,τι στις θέσεις που έχουν χωροθετηθεί για τη στάθμευση των οχημάτων επισκεπτών (πινακίδα Ρ69-ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ), από τις 12 Απριλίου θα πάψει να ισχύει η ελεύθερη στάθμευση των οχημάτων και στο εξής θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν καταβολής αντίστοιχου τέλους, το οποίο θα είναι ανάλογο της διάρκειας της στάθμευσης.

Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 9:00 έως τις 16:00. Στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις ημέρες και ώρες.

Τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους, επίσης, όλες τις ημέρες και ώρες. Για τα οχήματα επισκεπτών, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 50 λεπτά για στάθμευση μισής ώρας και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα όπου φτάνει τα 2 ευρώ. Για στάθμευση 2,5 ωρών ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει 4 ευρώ και για στάθμευση 3 ωρών 6 ευρώ. Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών και ηλεκτρονικών καρτών (μηχανήματα POS) προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 1 ευρώ, 2 ευρώ και 6 ευρώ). Οι εν λόγω κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές (περίπτερα κ.λπ.).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ΕΔΩ