Ελικόπτερο συγκρούεται με… ιπτάμενο φορτηγό στο Ράλι Ντακάρ (Video)


Ένα απίστευτο και όμως αληθινό περιστατικό σημειώθηκε στο φετινό Ράλι Ντακάρ, όταν ένα ελικόπτερο συγκρούστηκε στον αέρα με ένα… ιπτάμενο φορτηγό.

  • 18/1/2021

Το Ράλι Ντακάρ αποτελεί τον απαιτητικότερο αγώνα στον πλανήτη γεγονός που φροντίζει να μας το υπενθυμίζει κάθε χρόνο με την απρόβλεπτη εξέλιξή του.

Μπορεί, λοιπόν, στη φετινή διοργάνωση το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης (βλέπε St. Peterhansel) να έπραξε το χρέος του δικαιώνοντας όσους είχαν ποντάρει πάνω του, ωστόσο, δεν έλειψαν εκείνα τα περιστατικά που δικαιολογούν τη φήμη του αγώνα.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην απόφαση ενός Ισπανού οδηγού να εγκαταλείψει τον συνοδηγό του στη μέση της ερήμου αλλά και στην εναέρια σύγκρουση ενός αγωνιστικού φορτηγού με ένα ελικόπτερο.

Όπως μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και στο video που ακολουθεί όλα ξεκίνησαν όταν το ελικόπτερο θέλησε να πλησιάσει το φορτηγό ώστε να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό πλάνο.

Τη στιγμή όμως που το ελικόπτερο ακολουθούσε μια ελεγχόμενα καθοδική πορεία, ένας μικρός αμμόλοφος οδήγησε το φορτηγό μερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος με αποτέλεσμα να επέλθει η επαφή.

Ευτυχώς για όλους η σύγκρουση δεν ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, επιτρέποντας στο ελικόπτερο να μείνει στον αέρα και το φορτηγό να συνεχίσει την πορεία του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο φετινό Ράλι Ντακάρ έχασε τη ζωή του ένας Γάλλος αναβάτης, ενώ ένας Ινδός συναθλητής του βρίσκεται σε κόμμα μετά από πτώση.